„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

MTS trimite adrese sterile. Deschideti fara grija, nu contin nimic!

MTS trimite adrese sterile. Deschideti fara grija, nu contin nimic!

In situatia actuala de criza, in timp ce toate privirile celor din Sport si Tineret sunt indreptate catre ministerul de resort, staff-ul din Vasile Conta ii pune ministrului in mapa, la semnat, o adresa practic lipsita de continut, care apoi este trimisa catre subordonate pe post de directiva importanta. Desi situatia fara precedent creata de starea de urgenta, ordonantele militare si de cele ale guvernului, ridica zilnic intrebari privind modul de aplicare in fiecare domeniu si masurile specifice ce trebuie luate, uneori in regim de urgenta, subordonatele primesc Adresa MTS 35 din 25.03.2020 prin care li se spune sa aplice prevederile Ordonantei Militare nr.3/24.03.2020.

In aceasta perioada angajatorii din subordinea MTS au nevoie mai mult ca oricand de sustinere si asteapta raspunsuri de la ordonatorul principal de credite. Dar ministerul nu raspunde la intrebari, nu are solutii si nici nu arata interes pentru subordonate. Subordonatele trimit adrese, dau telefoane si asteapta raspunsuri asa cum primesc unitatile din subordinea altor ministere care prin indrumari, decizii si ordine clare aplica in mod unitar prevederile noilor acte normative.

In conditiile suspendarii activitatilor sportive si culturale, dar mai ales odata cu transformarea hotelurilor, taberelor si a centrelor de agrement in unitati de izolare / carantinare pentru cei care vin in tara, este nevoie urgenta de un plan concret de masuri si solutii pentru situatiile aparute, iar dintre acestea enumaram:   somajul tehnic, munca la domiciliu, telemunca, zile libere pentru supravegherea copiilor, flexibilizarea programului, buget pentru materiale de protectie si dezinfectanti, masuri de protectie, atributii in centrele de izolare, etc.

Ii solicitam domnului ministru sa isi puna la treaba brigada de secretari / subsecretari de stat, secretar / subsecretari generali, consilieri / consilieri personali si directori, staff-ul cu salarii foarte mari de la etajul 1.   Ne referim la toti cei care, din lipsa de activitate, urmaresc pe geam cine intra si cine iese din cladire.
.
Dispuneti, domnule ministru, sa nu mai mimeze activitatea cu acest gen de adrese fara rost si cu solicitari fara finalitate catre unitatile din subordine. Pentru a afla situatia reala din teritoriu, lipsurile si greutatile cu care se confrunta in activitate subordonatii si pentru a le oferi un suport real, este nevoie ca ministerul sa organizeze zilnic video-conferinte cu directorii din tara, asa cum se intampla la toate celelalte ministere, iar pentru aplicarea unitara a noutatilor legislative, sa transmita decizii si ordine precise, sa isi asume calitatea de coordonatori ai domeniului.
.
Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

Sindicatul Național Sport și Tineret: MTS trimite adrese sterile. Deschideti fara grija, nu contin nimic!