„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

MTS sponsorizeaza cluburi londoneze in timp ce sportivii din tara folosesc boscheti pe post de toalete

MTS sponsorizeaza cluburi londoneze in timp ce sportivii din tara folosesc boscheti pe post de toalete

Ministerul Tineretului si Sportului a rezolvat toate problemele din sportul romanesc, de acum va sprijini activitatea sportivilor legitimati in alte tari

Pagina de facebook a MTS prezinta luni, 12 august, activitatea intensa a conducerii, care, dupa ce a rezolvat toate problemele din sportul romanesc, a trecut la nivelul urmator: sprijinirea unei scoli de fotbal din Londra.

Ministrul tineretului si sportului, Bogdan Matei, l-a primit luni, la sediul MTS, pe Gabriel Dumitru, fondatorul scolii Eagles Football Academy din Londra.

Aici se pregatesc peste 180 de copii si tineri jucatori, majoritatea romani, formand nu mai putin de 11 echipe de fotbal.

La intalnirea la care a participat si directorul general Daniel Jianu s-a discutat despre cum poate sprijini MTS activitatea sportiva a copiilor romani la Academia de la Londra si despre posibile stagii de pregatire ale acestora in Romania.

“Asemenea proiecte, care reunesc copiii si tinerii sportivi romani stabiliti peste hotare sunt laudabile si merita tot sprijinul. Sper ca intr-o buna zi, din aceste pepiniere sa rasara talente si valori care sa ajunga la echipele noastre nationale”, a spus ministrul Bogdan Matei.

In timp ce sportul romanesc se zbate in saracie, MTS-ul anunta ca va ajuta sportivi legitimati in alta tara

Ministerul Tineretului si Sportului nu a rezolvat niciuna dintre situatiile semnalate cu privire la conditiile improprii in care se antreneaza sportivii legitimati la cluburile din subordinea sa si nici nu a gasit solutii pentru problemele cu care se confrunta celelalte domenii: tabere, tineret sau case de cultura. In multe locuri, activitatea se desfasoara ilegal, fara autorizatii (ISU, DSV, DSP, ITM, protectia mediului), iar centrele de pregatire, salile de competii si de spectacole, bazinele si stadioanele, in lipsa reparatiilor si a investitiilor, arata dezolant si constituie un real pericol pentru sportivi, tineri si spectatori.

MTS pierde 82,6 milioane la rectificare

Guvernul a gasit in bugetul MTS bani neutilizati si ii va lua la rectificare, aceasta in timp ce, pentru anul 2019, Ministerul Tineretului si Sportului a taiat bugetele tuturor unitatilor din subordine, iar solicitarile de suplimentare au ramas fara raspuns. Desi am fost asigurati ca restantele se vor rezolva la rectificare, acum vedem ca, in loc sa ceara suplimentarea bugetului, ministerul nu a reusit sa cheltuiasca nici ce a primit. Managementul defectuos si lipsa unor programe concrete amana din nou reparatiile, investitiile, dotarile, majorarile salariale sau plata unor drepturi restante.

Mai putin de un an pana la Jocurile Olimpice, iar domeniul este distrus de propria administratie

De la preluarea mandatului, actuala conducere a MTS nu a facut altceva decat sa ignore situatiile semnalate. Sunt aceleasi sali insalubre, vestiare cu mucegai, stadioane parasite, toalete in boscheti, echipamente invechite, autocare fara soferi, munca neplatita, lipsa de personal, sportivi nemultumiti, bugete insuficiente, criterii inexistente, s.a. In acest timp, cu nonsalanta si sfidare, conducerea ministerului anunta sprijin pentru activitatea sportiva din afara granitelor tarii. Aplecarea conducerii MTS asupra sportului de peste hotare, in contrast cu lipsa sustinerii problemelor noastre, ne indreptateste sa solicitam guvernului o echipa suplimentara de conducere, care sa sprijine si activitatea sportiva si de tineret din Romania.

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS

Sindicatul Național Sport și Tineret: MTS sponsorizeaza cluburi londoneze in timp ce sportivii din tara folosesc boscheti pe post de toalete

Share on facebook
Distribuie