„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Ministrul Sportului la DIGI24

Ministrul Tineretului?...

Astăzi, sâmbătă, 6 februarie, la Digi24 a fost difuzat un interviu cu Eduard Novak, ministrul tineretului și sportului.

Sintetizând subiectele discutate, se poate concluziona că ministrul Novak este încă în stadiul în care află problemele din domeniu și încearcă să înțeleagă situațiile cu care se confruntă cei care sunt implicați în aceste activități. Având în vedere că vine din interiorul sportului, ne așteptam să îi fie cunoscute toate acestea, să le fi știut și să aibă soluții. Unii ne doream chiar să aflăm stadiul implementării unor programe ale noului ministru, să aflăm ce a pus deja în practică și cum a schimbat primele lucruri.

Din răspunsurile ministrului la întrebările realizatorilor:

  • Referitor la faptul că terenul de sport din curtea școlii este închis, copiii neavând acces în afara orelor de școală, Eduard Novak a spus doar că: “Nu este în regulă să ții terenurile închise.”
  • Nici la întrebarea privind eventuale programe de stimulare a activităților sportive, ministrul nu a putut prezenta un proiect avut în vedere.
  • Sălile de sport din subordinea MTS vor fi trecute la Consiliile Locale.
  • DJST-urile vor fi trecute în subordinea Consiliilor Județene.
  • Referitor la modul în care vrea să schimbe situația din sport, a spus că și-a propus să pună fotografii cu marii sportivi la intrarea în MTS și, astfel, să creeze o mai mare dorință a copiilor de a face sport prin puterea exemplului.  
  • Tot pentru a îmbunătăți activitatea sportivă, va dispune ca de la primăvară să fie montate rastele de biciclete pentru ca salariații ministerului să poată veni cu bicicletele la birou.

“Degeaba ar fi mai mulți bani, modul în care sunt cheltuiți contează.

Vrem să propunem modificarea Legii sponsorizării în sensul de a crea facilități fiscale doar pentru un număr restrâns de sporturi, nu pentru toate.

N-avem timp să cheltuim prea mulți bani.

Mi-am programat un mandat de 2 ani la MTS.” – Eduard Novak, ministrul tineretului și sportului.

Emisiunea poate fi urmărită integral pe DIGI24.ro – click pe foto

 

Nimic despre tineri și programele de tineret, nimic despre Casele de Cultură ale Studenților, nimic despre celelalte unități subordonate și activitățile pe care le desfășoară acestea. Nu a menționat nimic despre programele demarate, dacă a început ceva și în ce stadiu se află acest demers.

Ministrul Novak nu a făcut nicio referire la oamenii care muncesc, nu a spus nimic de salariații din minister, din subordonate sau din federațiile sportive, ca și cum aceștia nu ar exista. De altfel, Eduard Novak arată un dezinteres total față de cei din echipă, de la preluarea mandatului nu a trecut să îi cunoască pe salariații din minister. Este singurul ministru care nu a considerat că este nevoie să treacă prin birouri să se prezinte sau să organizeze o întâlnire pentru a face cunoștință cu cei din subordinea sa.

Încă de la preluarea mandatului am atenționat că ministrul Novak s-a autointitulat “Ministrul Sportului” (vezi articol), igonorând complet cuvântul tineri din toate comunicările sale. Observăm că presa l-a preluat exact cu această titulatură. De altfel, pe toată durata emisiunii, s-a făcut referire exclusiv la problematica sportului, despre tineri și programele de tineret,  nu s-a spus nimic.

 

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

Sindicatul Național Sport și Tineret: Ministrul Sportului la DIGI24