„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Mini-vacanta din august

Guvernul a aprobat miercuri un proiect de hotarare privind stabilirea zilei de 16 august 2019 ca zi libera pentru angajatii de la stat. Astfel, bugetarii vor avea o mini-vacanta, in perioada 15-18 august. Liber de joi pana duminica, cu ocazia sarbatoririi Adormirii Maicii Domnului.

Recuperarea acestei zile se face prin prelungirea timpilor de lucru pana la finalul lunii august. Data de 15 august este deja zi libera declarata prin lege si 16 cade intr-o zi de vineri.

Crestin ortodocsii sarbatoresc pe 15 august Adormirea Maicii Domnului, care este sarbatoare legala. Pana la finalul de an vom mai avea, ca sarbatori legale, Sfantul Andrei (30 noiembrie, sambata), Ziua Nationala (1decembrie, duminica) si prima si a doua zi de Craciun (25 si 26 decembrie, miercuri si joi).

Activitatea anumitor locuri de munca nu poate fi intrerupta in zilele de sarbatoare legala. Este vorba de unitatile sanitare, de unitatile de alimentatie publica si de locurile de munca in care activitatea nu poate fi intrerupta din cauza caracterului procesului de productie sau specificului activitatii. In aceasta situatie sunt si unii salariati din Sport si Tineret care nu isi pot lua liber. In aceste cazuri, Codul muncii prevede ca salariatilor li se asigura compensarea cu timp liber corespunzator in urmatoarele 60 de zile. Daca nu se acorda zile libere, salariatii trebuie sa beneficieze, pentru munca din zilele de sarbatoare legala, de un spor la salariul de baza.

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS

Sindicatul Național Sport și Tineret: Mini-vacanta din august