„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Mâine, zi decisivă pentru salariații din Sport și Tineret

SNST solicită sprijin!

Mâine, în Camera Deputaților, se va da votul final pentru majorarea cu 10% a salariilor celor din Sport și Tineret – PL-x nr. 233/2020, Proiect de Lege pentru completarea Legii Cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Demersul vine ca o măsură reparatorie, având în vedere discriminarea creată prin Legea nr. 287 din 29 noiembrie 2018 care a acordat o majorare de 10% numai pentru funcțiile de specialitate – Art. IV: Începând cu drepturile salariale aferente lunii noiembrie 2018, cuantumul brut al salariilor de bază de care beneficiază personalul încadrat pe funcții de specialitate din federațiile sportive și din unitățile sportive din subordinea Ministerului Tineretului și Sportului se majorează cu 10%, cu respectarea prevederilor art. 38 alin. (6) din Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările și completările ulterioare.

Dacă va trece, textul va arăta astfel:  Art.IV.- Începând cu drepturile salariale aferente lunii intrării în vigoare a legii și publicării acesteia în Monitorul Oficial, cuantumul brut al salariilor de bază de care beneficiază personalul din Ministerul Tineretului și Sportului, din unitățile din subordinea acestuia și din federațiile sportive, se majorează cu 10%, cu respectarea prevederilor art.38 alin.(6) din Legea nr. 153/2017, cu modificările și completările ulterioare. Excepție de la acest alineat face parte personalul încadrat pe funcțiile de specialitate din federațiile sportive și din unitățile sportive din subordinea Ministerului Tineretului și Sportului.”

Sindicatul Național Sport și Tineret solicită sprijin din partea tuturor parlamentarilor pentru a trece de votul de mâine acest proiect legislativ. Indiferent de culoarea politică, aveți ocazia de a corecta o situație inechitabilă și de a vă arăta interesul și înțelegerea față de cei care muncesc în Sport și Tineret, categoria cu cele mai mici salarii și cu cele mai mari inechități.

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

Sindicatul Național Sport și Tineret: Mâine, zi decisivă pentru salariații din Sport și Tineret

Un răspuns

  1. Salariați din MTS, au salarii de mizerie. Un 10% nici nu este suficient, pentru a îndrepta o nedreptate.