„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Legea salarizării se modifică, încep negocierile

Ministerul Muncii a anunțat calendarul întâlnirilor

Ministerul Muncii – Direcția politici salariale a invitat confederațiilor sindicale reprezentative la ședințele grupului de lucru constituit pe tema modificării Legii salarizării.

Guvernul a anunțat în 15 aprilie că a aprobat Memorandumul care stabilește principiile ce vor sta la baza reanalizării și elaborării cadrului legal privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Conform procedurii stabilite, ministerele corespunzătoare familiilor ocupaționale de funcții bugetare erau așteptate să transmită în termen de 30 de zile, propuneri și observații de îmbunătățire a legislației privind salarizarea în domeniul de competență, în vederea reașezării politicilor salariale în conformitate cu principiile prezentate – vezi documentul.

SNST solicită MTS ca în perioada imediat următoare să convoace  grupul de lucru minister-sindicat în vederea stabilirii punctelor de vedere și propunerilor necesare completării legislației privind salarizarea din Sport și Tineret. Având în vedere declarațiile publice făcute de ministrul muncii, considerăm că prin modificările preconizate vor putea fi înlăturate multe dintre inechitățile salariale ale domeniului de activitate.

Guvernul promite că, prin aplicarea acestor principii, niciun venit nu va scădea, dimpotrivă:
  • ”Vor crește acele salarii care au fost mult lăsate în urmă prin inechitățile legislației adoptate în trecut;
  • Salarizarea în sectorul public va deveni unitară, predictibilă și vor fi în corelație cu eficiența instituțiilor publice.
  • Sporurile vor reflecta efortul deosebit sau performanța, ele nu vor mai fi doar o modalitate mascată de a crește salariil
  • Spor de performanță lunar, pentru angajații cu rezultate deosebite.” – Raluca Turcan, ministrul muncii; vezi declarația de presă: click aici

Blocul Național Sindical va transmite componența delegației (titulari și supleanți) care va participa la întâlnirile organizate de M.Muncii. Federația PUBLISIND anunță că va avea reprezentanți pe toate domeniile de interes urmând să informeze în timp real cu privire la aspectele care se vor discuta – sursa publisind.ro.

CALENDAR

privind consultările pentru elaborarea noului cadru legal privind sistemul de salarizare a personalului plătit din fonduri publice

Anexa APĂRARE, ORDINE PUBLICĂ ȘI SECURITATE NAȚIONALĂ – 24 mai, orele 14.00-16.00

Anexa CULTURĂ– 25 mai, orele 14.00-16.00

Anexa ÎNVĂȚĂMÂNT (inclusiv cercetare) – 26 mai, orele 14.00-16.00

Anexa ADMINISTRAȚIE si FUNCȚII DE DEMNITATE PUBLICĂ (inclusiv ANSVSA si autoritati publice) – 27 mai, orele 14.00-16.00

Anexa JUSTIȚIE și CURTEA CONSTITUȚIONALĂ – 2 iunie, orele 14.00-16.00

Anexa SĂNĂTATE (inclusiv asistență socială) – 3 iunie, orele 14.00-16.00

AUTORITĂȚI/INSTITUȚII FINANȚATE INTEGRAL DIN VENITURI PROPRII-7 iunie, orele 14.00-16.00

Anexa DIPLOMAȚIE – 8 iunie, orele 14.00-16.00

Adresa BNS

Ivitatie-Grup-de-Lucru-Legea-salarizarii-1(1)

Calendar

Completare-Calendar-Grup-de-Lucru-pe-Legea-salarizarii(1)

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

Sindicatul Național Sport și Tineret: Legea salarizării se modifică, încep negocierile