„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

2 Mai – Ziua Națională a Tineretului

La mulți ani, tinerilor! La mulți ani, lucrătorilor de tineret!

Ziua Tineretului este sărbătorită la date diferite, în funcţie de fiecare ţară în parte. România şi-a instituit  ziua de 2 Mai ca Zi Naţională a Tineretului, prin lege, în anul 2004.

Legea nr. 425/2004 privind instituirea Zilei Naţionale a Tineretului

Art. 1. Se instituie ziua de 2 mai ca Zi Naţională a Tineretului.

Art. 2. Cu prilejul Zilei Naţionale a Tineretului se organizează activităţi sociale, culturale, artistice şi sportive şi se difuzează, prin mijloacele de informare în masă, materiale care vizează domeniile de interes ale tineretului.

Art. 3. Autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, inclusiv unităţile şi serviciile publice din subordinea acestora, care au atribuţii în domeniul tineretului, educaţiei, culturii, sportului, cercetării, turismului, protecţiei mediului, sănătăţii şi finanţelor, precum şi structurile de şi pentru tineret acordă sprijin material, financiar şi organizatoric sărbătoririi Zilei Naţionale a Tineretului.

Cu prilejul acestei zile, sunt organizate și prezentate, prin mijloacele de informare în masă, activități sociale, culturale, artistice și sportive care vizează domeniile de interes ale tineretului. Autoritățile administrației publice centrale și locale care au atribuții în domeniul tineretului acordă sprijin material, financiar și organizatoric evenimentelor prilejuite de marcarea acestei zile.

Cu ocazia zilei de 2 Mai, Ziua Națională a Tineretului,

Echipa SNST urează:

La mulți ani, tinerilor! La mulți ani lucrătorilor de tineret!

Din 2016, în fiecare an, un oraş din România primeşte titlul de Capitala Tineretului din România.

Capitala Tineretului din România este un program-cadru de tineret, creat la nivel național, ce funcționează pe principii similare cu cele ale Capitalei Europene a Tineretului (European Youth Capital – www.europeanyouthcapital.org). Programul le permite organizațiilor de și pentru tineret să promoveze temele importante pentru categoria socială pe care o reprezintă și ajută autoritățile locale să-i identifice problemele și să atragă investiții publice și private pentru rezolvarea acestora și dezvoltarea ecosistemelor de sprijin.

Anual, un oraș din România primește, în urma unui concurs de concepte, titlul de Capitala Tineretului din România și este sprijinit financiar, respectiv prin formare și consultanță, în pregătirea și implementarea inițiativelor din dosarul de candidatură. Sursa: capitalatineretului.ro. Orașele care au candidat la titlu până acum – aici.

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

 

Sindicatul Național Sport și Tineret: 2 Mai – Ziua Națională a Tineretului