„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Intrunire, negociere, ce urmează ?

La invitația Secretarului General al Ministerului Tineretului și Sportului, dl. Ion Cristinel RUJAN, a avut loc azi, 07.08.2018, orele 1500, o întâlnire a reprezentanților grupului de lucru permanent nominalizați prin Ordinul Ministrului Tineretului și Sportului nr. 541/20.07.2018 .

Din partea ministerului delegația a fost condusă de dl. Ion Cristinel RUJAN, Secretar General MTS și a fost compusă din: Dna Madalina Minciunescu, Secretar General adj, Dl.Alex Ciuca Consilier al ministrului tineretului si sportului, Dna Elena Iarca, Consilier resurse umane și Dnul Dacian Stan, Director directia juridica MTS.

Din partea Sindicatului Național Sport și Tineret au participat: Dnul Sandu Pop, Dl.Ionica Liviu si Dl.Andy Nagy. Alături de reprezentanții sindicatului nostru au participat președintele Blocului Național Sindical, Dl. Dumitru Costin și Dl. Horațiu Raicu, secretar general BNS.

Concluziile reieșite în urma acestei întâlniri sunt următoarele:

  1. La subiectul SALARIZARE, reprezentanții ministerului ne-au comunicat că au făcut o centralizare a salariilor în plată la nivel central și teritorial.

Au constatat, că pe lângă lucrurile revendicate de noi există și alte inechități salariale.

Pe cale de consecință, au solicitat Curții de Conturi a României efectuarea unui audit privind salarizarea din aparatul central MTS și din unitățile subordonate.

La reproșurile făcute de președintele BNS privitoare  la faptul că, în cursul săptămânii trecute s-a aprobat în Guvernul României un Memorandum cu tema “Analiza de impact asupra transferului de competențe de la nivel central la nivel local în domeniul tineretului și sportului”, fără ca S.N.S.T să fi fost consultat și implicat în acest demers, am primit promisiunea că, la elaborarea proiectului de lege care va consfinți transferul de la MTS la autoritățile locale a structurilor de tineret și sport, va fi consultată și organizația noastră.

Dna. Secretar General adj, care nu a putut preciza un termen până la care Curtea de Conturi a României va finaliza auditul, așa că avem o singură concluzie care se desprinde este următoarea: FOLOSIREA CURȚII DE CONTURI ÎN ACEST DEMERS ÎI SCUTEȘTE DE RĂSPUNDEREA POLITICĂ ÎN A REZOLVA PROBLEMA SALARIZĂRII PÂNĂ LA SFÂRȘITUL ACESTUI AN, CEL PUȚIN.

Faptul că la rectificarea bugetară ce urmează a fi făcută peste câteva zile nu există nici o soluție legislativă și nici resursă financiară alocată suplimentar, ne îndreptățesc să declanșăm la nivel național o amplă acțiune care să vizeze demersuri în instanțele de judecată pentru toți membrii SNST care au de revendicat drepturi salariale.

 

  1. NEGOCIEREA CONTRACTULUI COLECTIV DE MUNCĂ: la acest subiect s-a stabilit că mâine, 08.08.2018 ora 1500 să aibă loc prima rundă de negociere a noului contract colectiv de muncă la nivelul grupului de unități – Ministerul Tineretului și Sportului.

Facem mențiunea că, începând din data de 9 iulie a.c., membrii noștri de sindicat nu se mai află sub incidența unui contract colectiv de muncă, în ciuda demersurilor făcute de S.N.S.T pentru rezolvarea acestei probleme.

 

  1. În ceea ce privește GREVA GENERALĂ ÎN SPORT ȘI TINERET, aceasta se va desfășura conform programului stabilit.

Mâine, începând cu orele 8.00 vor opri lucrul membrii de sindicat SNST din multe unități subordonate și din unele federații sportive naționale  urmând ca în zilele următoare acestora să li se alăture și ceilalți colegi.

În funcție de rezultatul negocierilor colective care va debuta mâine, începând cu ora 1500, vom decide următoarele acțiuni de protest.

Sunt grupe care au trimis tabelele cu semnăturile membrilor care au anunțat că susțin în totalitate programul protestelor, inclusiv greva. Din informările primite, aflăm că sunt directori care, din exces de zel, au intervenit pentru a bloca protestele. Analizăm posibilitatea de a face plângeri penale împotriva directorilor care au făcut presiuni asupra angajaților pentru a renunța la protest. Trimiteți aceste situații către sindicat.

Echipa SNST

 

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

Sindicatul Național Sport și Tineret: Intrunire, negociere, ce urmează ?

Share on facebook
Distribuie