„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

#A.M.R.1

UPDATE:

Prin adresa nr.9803 / 07.08.2018, MTS invita SNST sa participe la o intrunire astazi, 7 august, ora 15.00, la minister (documentul aici: Adresa MTS 9803).  Ne consultam cu colegii din tara si stabilim. Vom reveni cu detalii.

………………………………………..

Starea de tensiune existenta in randurile salariatilor din Sport si Tineret, multiplele sesizari ale organizatiei sindicale, protestele repetate, grevele de avertisment cu oprirea activitatii, mitingul si pichetarea MTS-ului, marsul salariatilor catre Guvernul Romaniei si iminenta greva generala sunt suficiente motive care ar trebui sa orienteze factorii decizionali catre o interventie urgenta asupra salarizarii acestui domeniu .

Bilantul de sase luni a conducerii Ministerului Tineretului si Sportului, ar fi trebuit sa contina si masurile luate pentru salariati, problemele rezolvate sau stadiul acestora si termenele preconizate pentru solutionare, dar nu s-a facut referire in nici un fel la oamenii din subordine, la cei care muncesc in domeniu, ca si cand acestia nu ar fi existat.

Conducerea MTS a primit din partea sindicatului mai multe sesizari cu privire la aplicarea gresita a legii salarizarii in Sport si Tineret, cereri de eliminare a inechitatilor si de egalizare a salariilor dupa principiul “la munca egala, plata egala”. Nu s-a gasit timp pentru problemele angajatilor. Nu s-a dat nici un ordin de ministru pentru a elimina inechitatile, pentru reincadrari sau pontaje corecte. Nu s-a produs nici un document catre alte ministere, Guvern sau Parlament prin care sa se solicite modificari ale legilor sau introducerea de articole noi prin care sa fie inlaturate situatiile sesizate. Pana la ora actuala nu exista o politica formalizata care sa fie pusa in practica de o procedura la nivelul  sistemului institutional al Ministerului Tineretului si Sportului , in care sa se specifice modul de stabilire a salariilor de baza si situatiile particulare ale unor functii si  nu exista o procedura de supraveghere si indrumare in vederea aplicarii normelor de salarizare.

MTS este singurul minister care nu a organizat niciodata o sedinta a Comisiei de dialog social. In aceasta comisie ar fi putut fi identificate si promovate solutii pentru problemele personalului. Nu s-a intocmit un memorandum argumentat si motivat catre Guvern, prin care sa se obtina deblocarea posturilor vacante in vederea rezolvarii lipsei acute de personal care a dus la supraincarcarea personalului si la acumularea zeci de mii de ore suplimentare neplatite si necompensate cu timp liber corespunzator. Solicitam public MTS-ului sa prezinte o situatie din care sa reiasa cate posturi din aparatul central MTS au fost ocupate de la inceputul anului si pentru cate posturi vacante din teritoriu au fost organizate concursuri.

Actuala conducere, a reusit sa blocheze salariile (pentru prima data in domeniu), in luna martie atunci cand a intarziat 10 zile plata salariilor. O alta “realizare” este si rectificarea bugetara la care MTS-ul a pierdut sume importante pentru ca nu au fost utilizate. Domeniul nostru sufera din cauza lipsei fondurilor pe toate planurile: investitii, reparatii, salarizare, posturi, etc, iar Guvernul cere banii inapoi pentru ca gaseste fonduri neutilizate !?

Incercarile de solutionare au ramas fara rezultat, sindicatul a parcurs toate etapele de la greva japoneza, pichetare Min.Muncii, greve de avertisment cu oprirea activitatii pentru doua ore, miting la MTS, mars si protest la Guvern, iar ministerul de resort nu are solutii pentru angajati. In conditiile in care, nu se gasesc solutii la problemele semnalate, nu se deschide un dialog real intre minister si sindicat, cu termene clare, obiective si rezultate concrete, angajatii din sport si tineret au decis sa recurga la ultima si cea mai grava forma de protest – GREVA GENERALA pana la solutionarea revendicarilor!

Echipa SNST

 

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

Sindicatul Național Sport și Tineret: #A.M.R.1