„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Întrevedere MTS – SNST

Dialog deschis

Luni, 15 februarie, la Ministerul Tineretului și Sportului a avut loc o întâlnire minister – sindicat. Din partea MTS au participat: Ciprian Constantin PASAILĂ – Secretar General, Dragoș Ionuț BĂNESCU – Secretar General Adjunct și Nicoleta HANCIA – Secretar General Adjunct. SNST: Sandu Pop – Vicepreședinte și Andy Nagy – Președinte.

Au fost puse în discuție subiecte de interes general – salarizare, egalizare, inechități, lipsa de personal, descentralizare, dialogul social,  vaccinare și măsuri privind combaterea răspândirii coronavirusului. De asemenea, au fost aduse în discuție adresele și solicitările la care încă nu am primit răspuns. Referitor la adresa nr.481 din 12.10.2020, avem confirmarea MTS că indemnizația de concediu va fi calculată conform solicitărilor noastre.

SNST a solicitat pozitia MTS și a M.Muncii cu privire la modul de calcul a indemnizatiei de concediu pentru salariatii din Sport si Tineret. Am aratat ca în baza legislației muncii, respectiv a Legii nr. 53/2003 privind Codul muncii, cu modificările și completările ulterioare, pe perioada concediului de odihnă, salariații au dreptul la o indemnizatie de concediu, calculată ca media zilnică a drepturilor salariale din ultimele 3 luni anterioare, compusă din salariul de bază și sporurile cu caracter permanent. Acum avem confirmarea că este îndreptățită poziția SNST, iar indemnizația de concediu va fi corect calculată, deci va crește cu 15 la sută.

Marcăm astfel o nouă reușită a sindicatului, un nou avantaj obținut.

Echipa SNST

Sindicatul Național Sport și Tineret: Întrevedere MTS – SNST