„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Întrevedere minister – sindicat

În urma solicitării SNST, astăzi 20 ianuarie 2022, la sediul din strada Vasile Conta, nr.16, a avut loc o întâlnire a conducerii Ministerului Sportului cu reprezentanții sindicatului. Ministrul Eduard Novak a fost însoțit de secretarul de stat, Thomas-Răzvan Moldovan; subsecretarul de stat, Cristian Ghiță; directorul economic, Clara Untaru și directorul serviciului resurse umane, Elena Iarca. Din partea organizației sindicale au participat: secretarul general al Federației PUBLISIND, Cosmin Andreica; vicepreședintele SNST, Sandu Pop și președintele SNST, Andy Nagy.

Ca urmare a schimbărilor care au loc în această perioadă în domeniul nostru de activitate apar multe situații în care colegii din unitățile teritoriale au nevoie de sprijin. Predarea / preluarea unei părți a personalului și a patrimoniului presupune o procedură complicată uneori și sunt multe întrebări la care vom căuta răspunsuri. Cine rămâne la Ministerul Sportului și cine trece la Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de șanse, care sunt criteriile în baza cărora se va face transferul și în ce condiții va fi preluat personalul, pot alege salariații să treacă la Direcția Județeană de Familie și Tineret sau Direcția Județeană de Sport? Pentru toate întrebările și restul situațiilor existente, avem promisiunea conducerii ministerului că vor fi oferite soluții și vor fi desemnate persoane care să comunice direct cu sindicatul. După întrevederea de astăzi, ministrul sportului a comunicat următoarele prin intermediul paginii personale:

“Am avut astăzi prima întâlnire din acest an cu reprezentanții sindicatului. Noua organizare a Ministerului Sportului, ca urmare a separării componentei de tineret, presupune un efort colectiv, în care să căutăm cele mai bune soluții atât pentru buna funcționare și eficiență, cât și pentru protecția angajaților. Am discutat despre procedurile de predare-primire a personalului, bunurilor și activităților către nou înființatul Minister al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, precum și despre o serie de aspecte care privesc salarizarea, la nivelul instituțiilor subordonate, dar și la nivelul federațiilor sportive. Dialogul va continua, am convenit care vor fi canalele de comunicare și cum le vom folosi pe mai departe și am convingerea că aceasta este calea cea mai eficientă de identificare și rezolvare a oricărei probleme. Îmi doresc să folosim oportunitatea reorganizării pentru a reforma cu adevărat instituția, iar sindicatul, ca reprezentant al salariaților, este un partener foarte important în acest proces.” Eduard Novak

SNST va participa în zilele următoare la o întrevedere cu ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea, pentru a stabili canalele de comunicare și procedura în care vom colabora în vederea protecției locurilor de muncă și a respectării drepturilor membrilor de sindicat pe tot parcursul procesului de preluare a personalului. Organizația noastră va prelua toate problemele semnalate în următoarea perioadă, pentru a fi dezbătute și soluționate în grupurile de lucru ce vor avea loc.

SNST / PUBLISIND reprezintă membrii în Comisiile de dialog social din cadrul

Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și

Ministerul Sportului

 

Sindicatul Național Sport și Tineret: Întrevedere minister – sindicat