„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Intrevedere cu Ministrul Tineretului si Sportului

Astazi, 12.11.2019, a avut loc prima intalnire cu noul ministru al tineretului si sportului, domnul Ionut Stroe. Am transmis mesajul de bun venit si faptul ca suntem optimisti si increzatori ca vom avea o comunicare eficienta pe tot parcursul mandatului, astfel incat drepturile si interesele profesionale, de munca, economice si sociale ale salariatilor din acest domeniu sa fie pe deplin respectate. Ii dorim noului ministru un mandat lung si plin de realizari!

Totodata, cu aceasta ocazie au fost prezentate si unele subiecte de interes general pentru angajatii din sport si tineret, dintre care amintim:

  •    eliminarea inechitatilor legate de salarizare;
  •    propunerea unor amendamente la Legea nr.153/2017, pentru operarea majorarii de 15% tuturor categoriilor de personal;
  •   reglementarea unitara a orelor suplimentare efectuate de angajati, precum si acordarea sporului de weekend, pentru ca majoritatea actiunilor si activitatilor de sport, tineret si cultura se desfasoara, ca regula, in zilele libere;
  •    negocierea unui act aditional la Contractul colectiv de munca la nivel de grup de unitati Ministerul Tineretului si Sportului prin care sa fie stabilita grila de salarizare si sporurile legal acordate;
  •    transparentizarea bugetelor acordate subordonatelor si federatiilor;
  •    elaborarea criteriilor referitoare la alocarea bugetara si la premierea sportivilor, antrenorilor, colectivelor tehnice si a intregului personal din cadrul unitatilor subordonate, federatiilor sportive nationale si din aparatul central MTS.   

A fost prezentata necesitatea elaborarii unei analize comparative privind conditiile de incadrare in munca si de salarizare din cadrul subordonatelor, federatiilor si aparatului central, pentru a fundamenta un proiect de act normativ prin care ar putea fi reglementate problemele semnalate. Este necesara si inlaturarea celor care impiedica de ani de zile o reforma reala in Sport si Tineret.

In urma propunerii lansate de SNST de a aprofunda discutiile, in cursul saptamanii viitoare vor fi organizate intrevederi ale noii conduceri cu delegatiile SNST constituite la nivelul  directorilor DJST/DSTMB,  directorilor CSM/CSN/CCS si liderilor SNST.

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

Sindicatul Național Sport și Tineret: Intrevedere cu Ministrul Tineretului si Sportului