„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Delegatia liderilor SNST, intrevedere cu ministrul MTS

Intalnirea cu domnul ministru Ionut Stroe a debutat sub bune auspicii. Ambele parti si-au exprimat deschiderea pentru colaborare in vederea aprofundarii temelor abordate si propunerii unor solutii viabile pentru rezolvarea dificultatilor cu care ne confruntam. Liderii SNST au prezentat revendicarile membrilor de sindicat legate de nivelul salarizarii, conditiile de munca si blocajul privind bugetele alocate. Totodata ne-am exprimat increderea ca problemele si inechitatile la care au fost supusi salariatii din Sport si Tineret vor fi rezolvate in cel mai scurt timp.

Au fost discutii pe teme privind salarizarea, egalizarea in conditiile Deciziei CCR nr.794/2016 si ale Legii nr.153/2017, deficitul de personal, supraincarcarea fisei postului, pontajul real, munca suplimentara si cea efectuata in zilele de sambata, duminica si sarbatorile legale, transparenta in acordarea bugetelor, deblocarea premierilor si necesitatea modificarii politicilor de resurse umane la nivelul aparatului central.

Am solicitat actualizarea Comisiei de dialog social de la nivelul Ministerului Tineretului si Sportului, stadiul documentelor avansate in  sedintele anterioare si convocarea intr-un termen cat mai scurt. De asemenea, a fost inregistrata adresa prin care cerem desemnarea membrilor “Grupului de lucru permanent la nivelul Ministerului Tineretului si Sportului pentru realizarea activitatii de comunicare, analiza si colaborare cu SNST”, grup constituit in baza Ordinului MTS nr.541/20.07.2018.

In urma sedintei de astazi apreciem deschiderea aratata de dl. ministru, interesul sau de a solutiona problemele cu care se confrunta salariatii din domeniile noastre si asteptam urmatoarea intalnire care va avea loc saptamana viitoare.

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

Sindicatul Național Sport și Tineret: Delegatia liderilor SNST, intrevedere cu ministrul MTS