„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Interesele șefilor lasă salariații fără vouchere de vacanță

MTS își bate joc de oameni

Salariații din Ministerul Tineretului și Sportului – aparatul central au fost lăsați, din nou,  la capitolul „și altele”. Conducerea MTS are alte priorități, se ocupă de orice altceva în timp ce drepturile angajaților sunt ignorate. Asta s-a întâmplat și cu voucherele de vacanță pentru anul 2020. Deși suntem în data de 15 septembrie, ministerul încă nu a finalizat procedura privind acordarea voucherelor de vacanță în acest an.

După mai multe sesizări prin care SNST a arătat că s-a întârziat prea mult elaborarea Regulamentului de acordare a voucherelor de vacanță, ministerul a reușit întocmească un material și aici s-a oprit – vezi documentul din data de 31 iulie 2020.

Sindicatul a transmis unităților subordonate, care au solicitat sprijin, să nu mai aștepte ministerul și să acorde voucherele în baza propriului Regulament încheiat cu consultarea sindicatului, în condițiile prevăzute de lege. Așa se face că în data de 31 iulie 2020 ministrul a semnat un Regulament de acordare a voucherelor pentru salariații din aparatul central și din unitățile subordonate deși, în subordonate, majoritatea erau deja distribuite.

Schimbarea directorilor din minister a dus la refacerea tuturor procedurilor, licitații, oferte, achiziții. Pe principiul “nimic din ce ați făcut până acum nu este bine”, directorii nou veniți au aruncat la gunoi tot ce se lucrase până atunci. Unii spun că ar fi vorba și de alte interese, comisioane, licitații, etc. Oricum, privilegiații sistemului, cei cu salarii mari, nu îi pot înțelege pe cei care așteaptă voucherele de vacanță pentru a pleca în concediu.

În momentul de față, ca urmare a haosului de la nivelul ministerului, unele unități nu au mai așteptat ministerul, și-au asumat decizia de a acorda voucherele de vacanță, însă avem și cazuri, printre care și aparatul central, în care angajaților nu le-au fost acordate aceste drepturi, deși suntem la jumatatea lunii septembrie. Facem așadar un apel la conducerea MTS să își îndeplinească obligațiile legale și să acorde de îndată vouchere de vacanță restante.

De asemenea, vom solicita clarificări privind acordarea voucherelor de vacanță, cu precizarea categoriilor și a numărului de salariați care au beneficiat sau urmează să beneficieze de acest drept în anul 2020,  lămuriri referitoare la sumele prevăzute distinct cu această destinație în bugetele proprii aprobate, potrivit legii, dar și la persoanele responsabile, toți cei care se fac vinovați de această întârziere prin care salariații au fost privați de dreptul la vacanță.

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

Sindicatul Național Sport și Tineret: Interesele șefilor lasă salariații fără vouchere de vacanță