„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Interes si cunoastere a domeniului, respect si sustinere pentru cei care muncesc in Sport si Tineret

Astazi, 22 noiembrie, la sediul Ministerului Tineretului si Sportului, am avut o intrevedere cu domnul ministru Bogdan Matei. Aceasta prima discutie a fost pentru a ne cunoaste si a stabili coordonatele generale ale colaborarii noastre, dar si pentru a transmite mesajul de “Bun venit !” din partea Sindicatului National Sport si Tineret. Discutia s-a prelungit, fiind atinse mai multe subiecte importante pentru toti cei care muncesc in Sport si Tineret: reluarea negocierilor contractului / acordului colectiv de munca, majorarea de 10% (PLX 323 / 2018 urmarirea procesului legislativ aici: stadiu amendament Lege nr.153/2017 ), descentralizarea, egalizarea salariilor, lipsa de personal, probleme ale celor care muncesc in unitatile din subordinea MTS (directii pentru sport si tineret, cluburi sportive, case de cultura ale studentilor, complexuri sportive nationale), aparatul central si federatiile sportive nationale.

Stim ca asteptarile tuturor se indreapta catre noua conducere, ca ne dorim cu totii corectarea unor situatii si speram sa gasim sustinere pentru a rezolva cat mai repede cea mai parte dintre probleme. Am plecat din cabinetul ministrului cu convingerea ca, de acum, vom avea sustinere si se vor schimba in bine multe lucruri. Noul ministru a venit pregatit si cu dorinta de a ajuta; cunoastea multe dintre problemele domeniului si ale salariatilor.  Relaxat ca atitudine,  dar hotarat sa se implice, interesat si aplecat asupra problemelor, te convinge ca stie situatia dar si solutiile, iar pentru cei care muncesc in sport si tineret arata respect si credem ca va reusi sa rezolve multe din problemele ignorate de mult timp.

S-a stabilit ca saptamana viitoare sa aiba loc o prima sedinta minister-sindicat, in care se vor discuta in concret situatiile cu care ne confruntam si se va decide strategia si modul de lucru. Tot saptamana viitoare MTS va convoca grupul de lucru permanent, nominalizat prin Ordinul ministrului tineretului si sportului OMTS 541 / 20.07.2018 grup de lucru, iar SNST va desemna membri care vor participa.

Informarea ministerului cu referire la intalnirea de astazi poate fi gasita pe pagina MTS:
Ministerul Tineretului si Sportului Oficial
Tot joi, Bogdan Matei a avut o prima intrevedere cu liderul Sindicatului National Sport si Tineret din MTS, Andy Nagy. Acesta i-a explicat noului ministru care sunt prioritatile si nevoile principale ale sindicatului pe care il conduce iar noul ministru al tineretului si sportului i-a dat asigurari ca problemele angajatilor sunt o prioritate pentru conducerea MTS.

„A fost o prima intalnire, ca sa ne cunoastem si sa avem un prim contact. Vor urma mai multe intalniri si discutii mai aprofundate, pe chestiuni punctuale si concrete, dar l-am asigurat pe presedintele Nagy de deschiderea si sprijinul meu pentru toate problemele si doleantele pe care ni le semnaleaza. Angajatii nostri sunt foarte importanti pentru MTS si, in masura posibilitatilor si a prevederilor legale, vom incerca mereu sa ne luptam pentru a le putea obtine conditii de lucru mai bune”, a spus ministrul Bogdan Matei.

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul Naţional Sport şi Tineret

Afiliat Publisind

Membru Blocul National Sindical – BNS –

SNST este partener  Praktiker România

Sindicatul Național Sport și Tineret: Interes si cunoastere a domeniului, respect si sustinere pentru cei care muncesc in Sport si Tineret