„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Grupa SNST – CSN Izvoru Mureşului

Membri noi au aderat la Sindicatul Naţional Sport şi Tineret

La invitaţia colegilor de la Complexul Sportiv Naţional Izvorul Mureşului, am participat la şedinţa de înfiinţare a grupei de sindicat, care a avut loc vineri 11 august 2017.  Au aflat despre demersurile organizaţiei care au dus la majorarea salariilor tuturor angajaţilor din domeniu şi la semnarea primului Contract colectiv de muncă al Ministerului Tineretului şi Sportului şi au simţit că trebuie să se implice, să intre în sindicat şi împreună să ne apărăm drepturile. În urma dezbaterilor şi a alegerilor care au avut loc, s-a decis formarea grupei SNST – CSN Izvoru Mureşului şi au fost desemnaţi liderul şi viceliderul grupei. Le urăm mult succes noilor membri și îi asigurăm de întreaga noastră susținere pentru a genera cât mai repede rezultate.

 

Am discutat despre problemele lor, care sunt comune celor din unităţile subordonate MTS, iar prin acţiunile noastre vom  obţine şi pentru noii noştri membri:

– aplicarea corectă a HG 1/2017,  prin care să le fie recunoscut beneficiul cuvenit de vechimea în muncă ( vom solicita retroactiv aceste drepturi); şi ei se confruntă cu situaţia discriminatorie în care, persoane cu vechime considerabilă în muncă au acelaşi nivel de salarizare cu un proaspăt angajat, deoarece nivelul de salarizare minim pe economie nu este asigurat prin salariul de bază, ci doar dupa ce acestuia i se adaugă şi gradaţia de vechime.   Astfel, nivelul studiilor, al activităţii profesionale şi al vechimii în muncă nu mai sunt elemente ce conduc la stabilirea unui nivel de salarizare diferit pentru personal cu atribuţii, nivel al studiilor şi vechime diferită. În sensul acesta cerem, şi vom obţine, aplicarea corectă a HG 1/2017 care spune că    “Începând cu data de 1 februarie 2017, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, sumă stabilită în bani care nu include sporuri și alte adaosuri, se stabilește la 1.450 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 166,00 ore, în medie, pe lună, în anul 2017, reprezentând 8,735 lei/oră.”

– reglementarea muncii prestate în zilele de repaus şi sărbători legale şi a orelor suplimentare. Colegii de la CSN Izvorul Mureşului, la fel ca mulţi dintre angajatii din sport şi tineret, au acumulat mii de ore suplimentare pentru care nu primesc timpul liber corespunzător din lipsă de personal.  Şi ei lucrează peste program, au activităţi care se defaşoară în weekend-uri şi în sărbătorile legale şi nu sunt plătiţi pentru aceasta. Vom cere compensarea muncii suplimentare prin acordarea unui spor de 100% din salariul de bază.

– este necesar şi pentru această unitate subordonată Ministerului Tineretului şi Sportului, elaborarea  unui regulament care să stabilească locurile de muncă, categoriile de personal şi  condiţiile de acordare a unor sporuri specifice activităţii, precum şi reîncadrarea personalului pe funcţii corespunzătoare activităţii şi pregătirii profesionale.

Din respect faţă de membri şi faţă de întreg mediul în care lucrăm, suntem permanent conştienţi de faptul că munca noastră influenţează destine şi vom acţiona în continuare pentru a ajuta la rezolvarea problemelor colegilor.

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul Naţional Sport şi Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul Naţional Sindical – BNS –

SNST este partener  Praktiker România

Sindicatul Național Sport și Tineret: Grupa SNST – CSN Izvoru Mureşului