„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Grup de lucru

Luni 13 ianuarie 2020, la solicitarea SNST, a avut loc o intrevedere cu ministrul tineretului si sportului, pe subiecte privind  incetarea detasarilor conform OUG nr.1/2020. Au fost discutate variantele posibile ce pot fi aplicate conform noilor prevederi legale cu scopul de a limita sincopele din activitatea institutiilor si pentru a proteja resursa umana si locurile de munca.

In urma identificarii unor solutii, pentru perioada urmatoare, au fost luate decizii si s-au stabilit unele proceduri. S-a stabilit ca este necesara convocarea de urgenta a grupului de lucru MTS-SNST si organizarea sedintelor cu directorii subordonatelor, au fost trimise invitatiile in teritoriu si catre grupul de lucru. Au participat: Daniela Tint – director de cabinet ministru, Dragos Banescu – secretar general adjunct, Elena Iarca – sef servicu resurse umane, Dacian Stan – director juridic, Roxana Pop – consilier buget contabilitate, Irina Roata – CSM Braila, Elena Szanto – CS Olimpia Bucuresti, Moroita Ion – CS Petrolul Ploiesti, Ovidiu Pocol – CSM Cluj, Gherghina Ioana si Stefan Spranceana – CCS Bucuresti, Constantin Ilie – CSN “Lia Manoliu, Constantin Catuti – CS Olimpia si Sandu Pop – FR Canotaj.

Grupul de lucru s-a intrunit din nou, marti 14 ianuarie, la etajul 8 din MTS. Au fost analizate punctual aspectele privitoare la efectele incetarii detasarilor,  sindicatul a aratat ca este nevoie ca ministerul sa sustina in mod real subordonatele pentru a putea iesi din hatisul legislativ.  Adresa MTS 334

Consideram ca masura incetarii detasarilor este in esenta buna, dar trebuia aplicata dupa analizarea efectelor imediate, erau necesare masuri de suport si trebuia acordat un termen rezonabil 3 – 6 luni pentru ocuparea prin concurs a posturilor. Posturile vacantate vizeaza cu predilectie urmatoarele functii: antrenori, contabili, paznici, fochisti, bucatari, administratori, ingrijitori, muncitori, etc. Solutiile propuse pentru a asigura continuitatea activitatii in multe unitati care risca blocajul sau inchiderea sunt urmatoarele: urgentarea organizarii concursurilor, detasarile / transferurile de la institutiile publice, contractul de activitate sportiva, munca prestata de zilieri si contractele de prestari servicii / externalizare.

Suntem hotarati sa gasim solutii si nu vom accepta raspunsuri de genul celui dat in cazul Centrului National de Formare si Perfectionare a Antrenorilor  – CNFPA:  “Ce sa le mai facem, oricum au ramas fara obiectul muncii.” Nu putem fi de acord cu atitudinea non-combat a ministerului, alegem implicarea, nu vom ramane pasivi la daramarea sportului si tineretului din interior.

Nota: Aceasta este informarea pe scurt, pentru varianta completa click aici: SNST

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul Naţional Sport şi Tineret
Afiliat Federatia Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

Sindicatul Național Sport și Tineret: Grup de lucru

Share on facebook
Distribuie