„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Formularele necesare deplasării pe timp de noapte – adeverință / declarație

Conform Hotărâre nr. 52 din 05.11.2020

Începând de luni, circulația va fi interzisă în toată țara, între orele 23.00 și 05.00. Există și câteva excepții de la această regulă, iar persoanele care sunt nevoite să se deplaseze în acest interval orar, vor trebui să completeze o declarație pe propria răspundere.

Deplasările în afara locuinței / gospodăriei în intervalul orar 23:00 – 5:00 vor fi permise pentru a merge la muncă, la medic sau pentru îngrijirea copiilor sau a persoanelor vârstnice. În cazul în care o persoană este oprită de poliție sau de jandarmi, va trebui să prezinte legitimaţia de serviciu, adeverinţa eliberată de angajator sau o declaraţie pe propria răspundere.

Declarație pe proprie răspundere model noiembrie 2020 – descarcă de aici

Adeverință angajator – descarcă de aici

HOTĂRÂRE nr. 52 din 05.11.2020

Art. 5 (1) Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere;
(2) Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil;
(3) Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.

Sindicatul Național Sport și Tineret: Formularele necesare deplasării pe timp de noapte – adeverință / declarație