„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

„FEstudIS” – Festival studențesc la Iași

Săptămâna Tineretului organizată la Iași de CCS în parteneriat cu DJST

În perioada, 2-8 mai 2022, Casa de Cultură a Studenților din Iași în parteneriat cu Direcțiile Tineret/Sport Iași aduc în prim plan cea de-a XXII-a ediție a Festivalului Studenților Ieșeni „FEstudIS”, eveniment ce are drept scop implicarea tinerilor în organizarea activităților culturale, sportive și civice. Deschiderea celui mai mare festival studențesc din Iași a avut loc pe 2 mai, de Ziua Națională a Tineretului. De 22 de ani, în prima zi a manifestării, tinerii se fac auziți la tradiționala paradă.

“Parada Organizațiilor 2022” a reunit peste 16 organizații active ce au mobilizat un număr de aproximativ 4.000 de voluntari ce au întreținut atmosfera timp de 5 ore. Evenimentul a avut loc în data de 2 mai după următorul program:

– 17:30 – au existat 2 puncte de întâlnire ale studenţilor, unul în Tudor Vladimirescu în parcarea Facultăţii de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediuliu şi unul în Copou în faţa corpului A al Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. De aici cele 2 grupuri s-au deplasat începând cu ora 18:30 către Piața Palatului, unde organizațiile studențești reunite au desfășurat proba de originalitate a paradei „FEstudIS”.

– 20:30 – cele 2 grupuri au plecat din Piaţa Palatului către Casa de Cultură a Studenților, iar începând cu ora 21:00 avut loc atât deschiderea oficială a evenimentului, cât și proba de mobilizare, a doua parte a paradei.

Felicitări tuturor participanților și organizatorilor!

Imagini de la: FEstudIS, Parada organizațiilor, Proba de originalitate, Deschiderea oficială / ora 21.00

Programul evenimentelor pentru tineri organizate de Casa de Cultură a Studenților din Iași în perioada 2 – 8 mai 2022, poate fi găsit aici.

      

Sindicatul Național Sport și Tineret: „FEstudIS” – Festival studențesc la Iași