„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Federația Română de Hochei pe Gheață, atacată și hărțuită de Ministerul Sportului

Motivul: Rezultatul alegerilor Adunării generale nu a fost pe placul lui Novak

În urma situației create la Federația Română de Hochei pe Gheață, membrii conducerii au cerut sprijin din partea tuturor celor care ar putea interveni, s-au adresat Comisiei pentru Tineret și Sport a Senatului, au solicitat intervenția Guvernului și au cerut sprijinul SNST.

Secretarul General al FRHG, prof. Alexandru NISTOR, a declarat pentru SNST: “Am ales calea de a transmite o scrisoare deschisă către Prim-Ministrul României pentru a cere sprijin. Vrem să îi aducem la cunoștință toate atacurile venite din partea Ministerului Sportului și hărțuirile la care este supusă Federația Română de Hochei pe Gheață de aproape doi ani de zile, de când sportul românesc este condus de acest minstru.

Toate cele peste 100 de reclamații pe care FRHG le-a primit în perioada octombrie 2021 – septembrie 2022, din partea unor cluburi afiliate, sunt fabricate în cabinetul ministrului, iar echipele trimise în control la federație primesc directive și sunt coordonate direct de Eduard Novak, rezultatul acestor controale fiind stabilit înainte.”

Un astfel de control abuziv a avut loc în data de marți, 2 noiembrie a.c., când o echipă formată din șase persoane de la Ministerul Sportului a descins în forță la sediul Federației Române de Hochei pe Gheață. Pentru a fi mai clară declarația de război a ministrului, ienicerii au fost trimiși fără niciun anunț prealabil, iar delegația era formată din șase persoane, deși în documente erau nominalizate doar cinci persoane. Mai mult, cei șase controlori-de-serviciu au prezentat două Ordine de ministru emise pentru această acțiune.

Prin aceste Ordine se cere verificarea documentelor Adunării generale la care ministerul a avut doi reprezentanți! Adică, Ministerul Sportului a avizat procedura convocării, a avut doi împuterniciți la ședință, care au primit documentele și au verificat procedura, iar acum îi solicită federației documentele ședinței și încearcă să anuleze rezultatul alegerilor. Ordin nr.1104 / 31.10.2022; Ordin nr.1107 / 01.11.2022

Sursele SNST din minister au confirmat că rezultatul acestui control a fost stabilit înainte de a fi emis Ordinul de verificare a FRGH, măsura a fost luată deja și urmează lansarea anunțului – anularea rezultatului votului democratic și legal al Adunării generale a FRHG din data de 15 septembrie 2022. Este de menționat faptul că pe această speță există un proces în derulare, instanța ar trebui să fie singura care poate să decidă ce este legal și ce nu.

Imixtiunea politicului, prin intermediul Ministerului Sportului, în adunările generale de alegeri a mai făcut obiectul unor procese pe care minsterul le-a pierdut. Procedura este clară, Novak își trimite Corpul de control cu ordin de mazilire a celor care se opun directivelor. Dar, de curând, ministrul a rămas fără Corpul de control, funcționarii respectivi și-au dat demisia în bloc și au plecat din instituție refuzând ce li s-a cerut să facă. Demisionarii erau angajați numai de câteva luni, înaintea lor a fost altă echipă, desființată și aceasta de demisiile în bloc înaintate de funcționari din cauza ordinelor pe care le primeau.

„În raport de Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă (FRHG), Ministerul Sportului nu numai că nu se manifestă în interiorul cadrului instituţional, ci abuzează de prerogativele legale cu unicul scop de a îndepărta conducerea Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă (FRHG)” se arată în Scrisoarea deschisă  transmisă de federație. Document, FRHG către Guvernul României

Sindicatul Național Sport și Tineret solicită încetarea tuturor acțiunilor de intimidare și măsurilor ilegale pe care Ministerul Sportului le fabrică în această perioadă împotriva Federației Române de Hochei pe Gheață. Este nepermis amestecul ministerului în deciziile și alegerile membrilor unei federații sportive, trebuie lăsată instanța să se pronunțe cu privire la legalitate. Acest tip de intervenții de forță și conflictele rezultate nu fac cinste ministerului și aduc numai prejudicii Sportului.

SNST a solicitat poziția Ministerului Sportului cu privire la plângerile Federației Române de Hochei pe Gheață, dar nu s-a primit niciun răspuns oficial.

Echipa SNST
.
*Devenim prioritate prin atitudine!
.

Sindicatul Național Sport și Tineret: Federația Română de Hochei pe Gheață, atacată și hărțuită de Ministerul Sportului