„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Elisabeta Lipă a fost numită la conducerea Agenţiei Naţionale pentru Sport

OUG publicată în Monitorul Oficial PARTEA I, Nr. 554 / 20.06.2023

Președinta Federației Române de Canotaj, Elisabeta Lipă a fost numită în funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Agenţiei Naţionale pentru Sport, printr-o decizie a prim-ministrului Marcel Ciolacu.

Agenţia Naţională pentru Sport, instituția care înlocuiește Ministerul Sportului, va funcționa în subordinea Guvernului, sub coordonarea prim-ministrului, și va fi finanțată de la bugetul de stat prin bugetul Secretariatului General al Guvernului. ANS preia de la Ministerul Sportului toate activitățile, posturile, personalul și patrimoniul și este condusă de un preşedinte cu rang de secretar de stat şi de doi vicepreşedinți cu rang de subsecretar de stat.

Elisabeta Lipă conduce din 2009 Federația Română de Canotaj și a fost ministru al Tineretului și Sportului în perioada noiembrie 2015 – ianuarie 2017. În anul 2000, Elisabeta Lipă a fost declarată de către Federația Internațională de Canotaj drept cea mai bună canotoare a secolului XX, în același an a primit Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de comandor. Elisabeta Lipă a obținut 5 medalii de aur, 2 de argint și una de bronz la șase olimpiade și a fost de 25 ori campioană a României la Canotaj.

 

Sindicatul Național Sport și Tineret: Elisabeta Lipă a fost numită la conducerea Agenţiei Naţionale pentru Sport