„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Drepturi salariale plătite retroactiv

“Plată egală pentru muncă egală” , asta cerem MTS-ului cu toții, așa se pronunță și instanțele de judecată. În dosarul nr. 3195/90/2017 de la Curtea de Apel Pitești, instanța s-a pronunțat:

Obligă pârâta să achite diferenţele salariale rezultate din raportarea la nivelul maxim aflat în plată al salariului de bază brut pentru aceeaşi funcţie/grad/gradaţie/vechime în muncă şi în specialitate în cadrul direcţiilor judeţene pentru sport şi tineret aflate în subordinea aceluiaşi ordonator principal de credite.  ( dosarul nr.3195/90/2017 poate fi gasit aici )

MTS-ul nu mai are încotro, este obligat să facă macheta salarială în Sport și Tineret, să transmită salariile maxime aflate în plată în cadrul direcțiilor județene pentru sport și tineret, al tuturor unităților subordonate și să achite drepturile restante. SNST a cerut MTS-ului în repetate rânduri să facă egalizarea la nivel maxim aflat în plată conform Deciziei CCR nr.794/2016, arătând că este obligația sa legală și totodată modalitatea de a veni în sprijinul celor care muncesc în domeniu, cei care sunt plătiți cu cele mai mici salarii din tot sistemul bugetar.

Hotărât să lupte împotriva salariațiilor și nu pentru ei, ministerul a refuzat toate cererile noastre și s-a opus egalizării cu toată puterea. Sindicatul a cerut sprijinul unor specialiști pentru realizarea machetei salariale în Sport și Tineret, iar pentru aceasta a solicitat în teritoriu salariile aflate în plată la anumite date, dar MTS-ul a trimis tuturor subordonatelor o circulară prin care le-a transmis să nu răspundă, deși salariile sunt publice și există obligația de a răspunde sindicatului inclusiv pe acest subiect. Este singurul minister care face eforturi disperate, ilegale chiar, pentru a bloca până și dreptul salariaților de a cere în instanță aplicarea corectă a legii. În mod repetat și susținut s-au dat telefoane în teritoriu și s-au transmis indicații despre felul în care să se blocheze acțiunile în instanță. S-a intârziat depunerea statelor, deciziilor și ordinelor, au fost tergiversate răspunsurile cu toate că instanțele au cerut sancțiuni. Solicităm ca aceste intervenții ilegale să înceteze și sperăm că noul ministru nu va tolera practici care contravin legii.

Tot mai mulți colegi sunt deciși să își ceară drepturile și vor aplicarea corectă a legii. Egalizarea salariilor la nivel maxim aflat în plată era obligația ordonatorului principal de credite și trebuia făcută de MTS, așa cum s-a făcut în alte ministere. Salariații din țară au înregistrat acțiuni în nume propriu, iar SNST a depus în instanțe mai multe dosare comune prin care vrem să se facă dreptate și vom continua.

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul Naţional Sport şi Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul Naţional Sindical – BNS –

SNST este partener  Praktiker România

Sindicatul Național Sport și Tineret: Drepturi salariale plătite retroactiv

Share on facebook
Distribuie