„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

DJST Covasna

Sub egida Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Covasna, se desfăşoară numeroase proiecte pentru tineret, cu scopul de a responsabiliza, implica şi valoriza tinerii, iar lucrătorii de tineret care implementează aceste proiecte merită o recunoaştere a activităţii şi susţinere mai mare din partea Ministerului Tineretului şi Sportului.

Am fost la Sfântu Gheorghe, unde m-am întâlnit cu  dl. Lazăr Cătălin-Nicolae, consilier în cadrul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Covasna, membru al Sindicatului Naţional Sport şi Tineret.

Colegul nostru desfăşoară o vastă activitate pe programe de tineret şi a încheiat numeroase parteneriate prin care se implementează aceste programe, dar, din discuţiile avute, am înţeles că există probleme în susţinerea de către MTS a activităţii lucrătorilor de tineret. Este nevoie de mai multă implicare, de ajutor concret din partea ministerului şi   “rămâne de văzut dacă autorităţile vor întelege măcar în ultimul ceas, că fără deschidere, transparenţă şi implicare reală a actorilor relevanţi în domeniul tineretului  ( Coaliţia naţională a drepturilor tinerilor NEETs, oganizaţii neguvernamentale de/pentru tineret, MTS/DJST/DSTMB, asociaţii studenţeşti, fundaţii pentru tineret), acest demers va fi unul sortit eşecului. Trebuie ca în cel mai scurt timp să fie iniţiată o întâlnire, la care să participe toţi cei ce pot contribui, autorităţi şi societatea civilă din domeniul tineretului, în cadrul căreia să se identifice cele mai bune soluţii pentru implementarea iniţiativelor.”   –  Lazăr Cătălin-Nicolae, consilier DJST Covasna.

 

Andy Nagy – preşedinte SNST

Sindicatul Național Sport și Tineret: DJST Covasna