„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Despre problemele salariaților din Sport și Tineret – un articol GSP

18 martie 2019 – Gazeta Sporturilor

Andy Nagy, președintele Sindicatului Național Sport și Tineret (SNST), a fost invitatul de azi a lui Costin Ștucan, la GSP Live. Nagy a vorbit despre episoadele de discriminare care au loc în cadrul MTS (Ministerul Tineretului și Sportului).

1. Angajații nu sunt plătiți în funcție de vechime: „Sunt persoane care lucrează de 40 de ani și sunt plătiți la fel ca cei care se angajează de puțin timp. Nu se ține cont de vechime, de nimic”.

2. Cei de la MTS sunt obligați să muncească sămbâta și duminica fără să fie răsplătiți: „E ilegal clar să muncești sămbâta și duminica, iar pontajul să arate 0. Sportul se întâmplă sămbăta și duminica, asta se știe. S-au schimbat miniștri dar nu au venit soluții. Nu există nicăieri varianta să muncești fără sa fii plătit”.

3. Oamenii au făcut o grevă anul trecut, însă presiunile din partea MTS-ul i-a făcut să se retragă: „În timp ce aveau oameni în stradă, cei de la MTS s-au ocupat cu totul altceva: să-i numere, în loc să-i ajute. S-au făcut presiuni asupra lor din cauza grevei, vom reveni cu documente în următoarele zile. Angajați după ce semnau tabela că participă la grevă, erau puși să semneze un tabel adițional prin care spuneau că nu mai participă. Ieri semnau că intră în greva, azi semnau că nu. Am dovezi că s-a pus presiune, MTS-ul îi amenința pe angajați cu demisia, că vor fi dați afară și că vin alți în locul lor”.

Grevele angajaților SNST, ignorate total: „Au stat să numere greviștii, în loc să caute soluții”  –  click

Sportul românesc, în paragină. Andy Nagy: „Sportivii sunt nevoiți să se antreneze pe unde pot” – click 

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

Sindicatul Național Sport și Tineret: Despre problemele salariaților din Sport și Tineret – un articol GSP

Share on facebook
Distribuie