„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Descentralizare forțată

Primăria Constanța își dorește toate bazele sportive din oraș

Vergil Chițac, primarul din Constanța, vrea să preia tot patrimoniul și bazele sportive din zonă. Mai mult, a pus ochii și pe Hotelul Sport, Sala Sporturilor și Stadionul CS Farul. Pentru aceasta,  a convocat Consiliul local al municipiului Constanţa în şedinţă ordinară, joi, 31 martie 2022, ora 12.00, iar pe Ordinea de zi a ședinței a împins mai multe proiecte de hotărâre prin care Consiliul Local Constanța solicită Guvernului României preluarea obiectivelor și bazelor sportive din municipiu.

SNST - Dispozitie convocare

 

Deși Codul Administrativ instituie o serie de reguli și principii ale procesului de descentralizare, unele autorități locale pur și simplu solicită transferul unor baze sportive în administrarea lor, fără a demonstra îndeplinirea condițiilor impuse de lege și fară a fundamenta analizele de impact, indicatorii de monitorizare, etc. Păreau povești de succes la început, dar s-au transformat în eșecuri, ne uităm în urmă și vedem ce s-a întâmplat cu restul bazelor cedate de minister: unele zac în paragină și acum, altele și-au pierdut demult destinația inițială

În acest timp, Ministerul Sportului lucrează(?) în mare secret, pe ascuns, atât la Strategia Sportului, cât și la descentralizare, ca și cum ar zămisli opere de artă și e de rău augur fie văzute de cineva înainte de marea expunere. Nici vorbă de respectarea unor principii fundamentale, stabilitate, predictibilitate, criterii obiective, grupuri de lucru sau comitete tehnice.

Este greu de înțeles care sunt motivele pentru care se încearcă această preluare forțată având în vedere că în Constanța sunt multe alte obiective sportive aflate în paragină, locuri în care autoritățile locale nu au reușit să își arate interesul și să facă dovada administrării corecte a acestora. SNST va solicita Primăriei Constanța precizări cu privire la preluarea personalului, zona noastră de interes. În cazul în care se va materializa aceasta nouă încercare de descentralizare, organizația noastră va urmări respectarea drepturilor membrilor.

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul Național Sport și Tineret: Descentralizare forțată