„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Cum vor supraviețui bazele sportive facturilor uriase?

Dezinteres față de Sport, niciun ajutor pentru sportivi!

Ministerul Sportului nu a făcut nimic pentru susținerea unităților subordonate în ceea ce privește plafonarea prețurilor la energie electrică şi gaze naturale, drept urmare Ordonanța care prevede unele beneficii pentru o serie de consumatori finali nu se referă deloc la CSM / DJST / CSN, ca și cum acestea nu au nevoie de sprijin sau nici nu ar exista.

Prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 119/2022, în vigoare de la 1 septembrie 2022, au fost luate o serie de măsuri de susținere a unor domenii cum ar fi industria alimentară, sănătatea, educația, etc; prețul final facturat a fost plafonat, prin derogare de la prevederile art. 80 alin. (2) din Legea energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/2012, pentru consumul realizat în perioada 1 septembrie 2022-31 august 2023.

Numai că ministrul Sportului a fost ocupat în perioada în care alți miniștri au cerut Guvernului derogări / plafonări de prețuri la energie electrică și gaze naturale pentru domeniile lor de activitate. Așadar, facturile unităților din subordinea MS-ului nu vor fi plafonate pentru că nu s-a făcut nicio solicitare în acest sens și este foarte probabil să se ajungă la imposibilitatea de a plăti utilitățile, de a fi închise multe dintre acestea.

Pentru a înțelege unde ne aflăm și ce trebuia făcut, putem lua un singur exemplu: cluburile sportive școlare vor beneficia de prețuri plafonate la gaze și energie, în timp ce cluburile sportive municipale vor plăti facturi uriașe. Și asta doar pentru că Novak nu a avut timp și nici interes pentru a solicita derogare pentru unitățile din subordinea sa.

SNST solicită Parlamentului să intervină, să modifice Ordonanța și, prin derogare de la prevederile art. 80 alin. (2) din Legea energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/2012, să se acorde plafonări ale prețurilor în aceleași condiții care au fost stabilite pentru unitățile de învățământ. Nu putem accepta blocarea subordonatelor și închiderea totală a Sportului din cauza incompetenței ministrului de resort.

OUG 119 2022

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul Național Sport și Tineret: Cum vor supraviețui bazele sportive facturilor uriase?