„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Cum va afecta noua lege Sportul si Tineretul

Legea nr.136/2020. In vigoare de la 21 iulie 2020

Legea nr. 136/2020 privind instituirea unor masuri in domeniul sanatatii publice in situatii de risc epidemiologic si biologic, in vigoare de la 21 iulie 2020, vine cu noi prevederi care afecteaza sectorul nostru de activitate. Sportul si Tineretul sunt domeniile sacrificate, MTS fiind singurul minister prevazut in mod expres in lege pentru folosirea unitatilor din subordine pentru carantinare:

Articolul 5  (6) Prin derogare de la prevederile art. 297 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificarile si completarile ulterioare, bunurile aflate in domeniul public al statului si administrarea Ministerului Tineretului si Sportului prin directiile judetene pentru sport si tineret pot fi utilizate pentru carantinarea persoanelor in conditiile prevazute de prezenta lege. Cheltuielile efectuate pentru carantinare se suporta din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Tineretului si Sportului. Ministerul Finantelor Publice va suplimenta in mod corespunzator bugetul Ministerului Tineretului si Sportului cu sumele aferente cheltuielilor efectuate cu carantinarea persoanelor.

Oare in fiecare judet nu mai erau spatii disponibile in unitati militare / politie / jandarmerie? Oare de ce MTS este singurul minister cale carui baze sunt puse la dispozitia autoritatilor pentru carantinarea persoanelor? Cu alte cuvinte, adio sport si activitati de tineret, cel putin anul acesta se vor folosi: spatiile, personalul si banii MTS.

Documentul integral aici: Legea nr. 136/2020 privind instituirea unor masuri in domeniul sanatatii publice in situatii de risc epidemiologic si biologic Sursa: EuroAvocatura.ro,

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

Sindicatul Național Sport și Tineret: Cum va afecta noua lege Sportul si Tineretul