„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

CSM Brăila are primul Contract colectiv de muncă din istoria sa

Și salariații din Sport și Tineret trebuie apărați de CCM la nivel de unitate

Clubul Sportiv Municipal Brăila și Sindicatul Național Sport și Tineret sunt semnatarii Contractului colectiv de muncă la nivel de unitate, primul  din istoria acestui club. Astăzi, 13 iunie 2020, la sindicat, au fost primite, prin curier, documentele înregistrate de ITM Brăila.

Inițierea negocierilor s-a făcut la inițiativa SNST care, în data de 16.05.2020, a solicitat negocierea CCM la nivel de unitate – CSM Brăila. În conformitate cu prevederile Legii nr.62/2011 – Legea Dialogului social, Clubul a stabilit data primei ședințe de negociere pentru ziua de 20 mai 2020. La negociere s-a căzut de acord asupra clauzelor din draftul propus și au fost semnate documentele. A urmat procedura completării dosarului, apoi cererea și înregistrarea la Inspecția Muncii. După verificări, Contractul a fost înregistrat la ITM Brăila – nr.6046 / 05.06.2020.

Conform normelor în vigoare toate documentele se completează în trei exemplare originale, urmând ca după verificarea și înregistrarea la ITM să rămână câte un exemplar pentru fiecare parte: unitatea angajatoare, inspectoratul de muncă și sindicat. Primul pas pentru a ajunge la negocieri cu angajatorul este ca sindicatul să obțină reprezentativitatea la nivelul unității. Judecătoria sector 3 București, prin sentința civilă nr. 9555/2019, a constatat că SNST este reprezentativ la nivelul CSM Brăila și astfel a fost îndeplinită și această condiție.

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

 

Sindicatul Național Sport și Tineret: CSM Brăila are primul Contract colectiv de muncă din istoria sa