„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Contract colectiv de muncă – DJST Ilfov / SNST

august 2021 - august 2023

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Ilfov are primul său Contract colectiv de muncă la nivel de unitate, CCM care apără și promovează interesele ambelor părți și are valoare normativă, funcționând ca un cod al muncii valabil doar pentru semnatari. De acum, salariații DJST Ilfov sunt protejați prin prevederile CCM, care a fost încheiat pentru o perioadă de doi ani – 2021/2023.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Ilfov a transmis confirmarea înregistrării Contractului colectiv de muncă la nivel de unitate încheiat între Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Ilfov și Sindicatul Național Sport și Tineret:

 

După obținerea reprezentativității la nivelul DJST Ilfov, Sindicatul Național Sport și Tineret a solicitat inițierea negocierilor, au fost parcurse etapele prevăzute de Legea dialogului social și, după verificarea și înregistrarea la Inspectoratul Teritorial de Muncă, CCM-ul a intrat în vigoare și este valabil pentru o perioadă de doi ani.

Cu aceeași dată au intrat în vigoare Acordul colectiv privind raporturile de serviciu la nivel de unitate (pentru funcționarii publici) și Acordul pentru membrii SNST-DJST Ilfov, acord încheiat în temeiul dispozițiilor art. 153 din Legea nr. 62/2011 – Legea dialogului social.

Contractul colectiv de muncă, conform Codului Muncii, reprezintă o convenție scrisă încheiată între angajator sau organizația patronală și angajați, reprezentați prin sindicate sau în alt mod legal. Acest tip de contract prevede clauzele clare legate de condițiile de muncă, salarizare, concediu, sănătate și securitate în muncă, dar și alte drepturi și obligații în ceea ce privește locul de muncă. La negocierea clauzelor și la încheierea contractelor colective de muncă părțile sunt egale și libere.

 

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

Sindicatul Național Sport și Tineret: Contract colectiv de muncă – DJST Ilfov / SNST