„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Congresul PUBLISIND – e timpul să acționăm!

Congresul Federației PUBLISIND, care a avut loc în perioada 13-14 decembrie 2019, a stabilit strategia de acțiune pentru perioada următoare, iar în urma alegerilor a fost stabilită noua componență a Biroului Executiv pentru următorii 4 ani.  SNST a primit un loc important în conducerea federației, președintele sindicatului fiind chemat să-și depună candidatura pentru funcția de vicepreședinte al federației având în vedere aportul său la nivelul organizației. Andy Nagy a fost votat și validat în funcția de Vicepreședinte PUBLISIND – domeniul Administrație Publică, aceasta având o relevanță mai mare la nivel federativ.

Componența Biroului executiv pentru mandatul 2019-2023 este următoarea:

 • Ștefan Teoroc – președinte
 • Cosmin Andreica – secretar general 
 • Andy Nagy – vicepreședinte administratie publică
 • Cătălin Trăistaru – vicepreședinte grefa judiciară
 • Mihaela Neacșu – vicepreședinte penitenciare
 • Ioan Stuparu – vicepreședinte poliție
 • Dumitru Moldovan – asistență socială 
 • Roland Soava – vicepreședinte mediu
 • Marius Munteanu – vicepreședinte finanțe
 • Orzoiu Costel – vicepreședinte control financiar
 • Marilena Iosif – RAAPPS

Federația PUBLISIND numără peste 32.000 de membrii din mai multe domenii bugetare (sport și tineret, poliție, penitenciare, justiție, asistență socială și protecția copilului, mediu, finanțe, cultură, curtea de conturi, administrație publică centrală și locală) și este reprezentativă la nivelul a două sectoare de activitate și la nivelul mai multor grupuri de unități, fiind cea mai relevantă organizație sindicală din sectorul bugetar.

La eveniment a participat și Dumitru Costin, președintele Blocului Național Sindical care a transmis un mesaj de solidaritate și unitate. De asemenea a subliniat că este deosebit de important să devenim mai activi, mai reactivi, luând atitudine prin intermediul organizațiilor pe care le reprezentăm, dar mai ales prin implicarea membrilor.

În acest sens, s-a hotărât ca Federația PUBLISIND, să trimită un document de poziție cu privire la revendicările fiecărui domeniu. Organizația noastră va transmite revendicări în special cu privire la acordarea 1/3 din creșterea salarială a Legii 153/2017, egalizarea salariilor la nivel maxim aflat în plată pentru funcții similare, plata muncii din zilele de SDSL și a sporului pentru ore suplimentare, încadrările corespunzătoare, lipsa acută de personal, tăierea dratică a bugetelor, întârzierea premierilor și a deconturilor, dar și referitor la situația dezastroasă în care se află multe dintre unități.

Mai mult, în cursul zilei de luni, 16 decembrie 2019, la prima ședință a BEX-ului PUBLISIND, în situația în care nu vom primi garanții reale despre acceptarea revendicărilor, se va analiza oportunitatea organizării unui protest de 10.000 de membrii, înainte ca proiectul legii bugetului de stat să fie aprobat. Vă vom ține la curent cu noutățile acestui demers pe măsură ce vor apărea informații noi.

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

 

Sindicatul Național Sport și Tineret: Congresul PUBLISIND – e timpul să acționăm!