„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Comisie de dialog social MTS

In data de 22 ianuarie 2020, la sediul Ministerului Tineretului si Sportului a avut loc sedinta Comisiei de dialog social. Din partea ministerului, au participat toti membrii desemnati prin Ordinul MTS nr.40 / 14.01.2020, iar lucrarile sedintei au fost conduse de Presedintele CDS MTS, Claudiu Catana – Secretar de Stat. Conform adresei trimise, pe ordinea de zi s-a aflat amendamentul la Legea nr.153/2017 prin care se vor majora cu 15% salariile angajatilor din subordonatele MTS si din federatiile sportive nationale.

Conform celor stabilite in sedinta anterioara, urma ca MTS-ul sa solicite tuturor unitatilor subordonate si federatiilor sportive nationale situatia salariilor, dar pana acum nu a facut-o asa ca nici de aceasta data nu a fost prezentat impactul bugetar. Ministerul afirma ca inca nu cunoaste nivelul salariilor si nu poate elabora impactul majorarii cu 15%  decat dupa ce va afla aceste date; pana la aceasta data nu au trimis adresa catre subordonate si federatii.

Avand in vedere intarzierea elaborarii impactului bugetar aferent acestei initiative legislative, SNST cere presedintelui CDS sa intervina pentru urgentare si sa convoace o noua sedinta in cel mai scurt timp. Este nevoie sa deblocam situatia pentru a putea promova si alte initiative de modificare a unor acte normative. In calitatea noastra de parteneri de dialog social, astfel cum acestia sunt definiti de Legea nr.62/2011, in cadrul procesului de dialog social, caracterizat ca fiind unul voluntar prin care partenerii sociali se informeaza, se consulta si negociaza pe baza recunoasterii reciproce in vederea stabilirii unor acorduri in problemele de interes comun, suntem initiatori ai demersului si am transmis proiectul, motivele si fundamentarea necesara.

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul Naţional Sport şi Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul Naţional Sindical – BNS –

Sindicatul Național Sport și Tineret: Comisie de dialog social MTS