„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Clasament UE privind ponderea angajaţilor din Sport:

România ocupă ultimul loc!

România a fost pe ultimul loc în clasamentul ţărilor membre ale Uniunii Europene după ponderea angajaţilor din industria sportivă înregistrată în anul 2020, conform datelor de la Eurostat, oficiul european de statistică.  Sursa: www.zf.ro Autor: Ramona Cornea.

Astfel, doar 0,2% dintre angajaţii din economia locală lucrau în domeniul sportului anul trecut, în creştere cu 0,1 puncte procentuale faţă de ponderea înregistrată în anul 2015, perioada de referinţă a Eurostat.

În 2020, 1,3 milioane de persoane lucrau în domeniul sportului în Uniunea Europeană, reprezentând 0,7% din totalul locurilor de muncă. Ţările UE cu cea mai mare pondere a persoanelor care lucrează în domeniul sportului au fost Suedia (1,6%), Finlanda (1,4%), Spania şi Olanda (ambele cu 1,0%).

Sursa foto: www.zf.ro

Circa 33% dintre angajaţii din industria sportivă din ţările membre ale UE sunt tineri cu vârste cuprinse între 15 şi 29 de ani, aproape dublu faţă de ponderea observată pentru această categorie de vârstă în totalul angajaţilor (17%). Persoanele cu vârste cuprinse între 30 şi 64 de ani au reprezentat cea mai mare pondere a lucrătorilor în acest domeniu (64%; cu 16 puncte procentuale mai puţin decât ponderea raportată pentru ocuparea forţei de muncă totale).

Articolul complet, aici: România, pe ultimul loc în UE la ponderea angajaţilor din industria sportivă. În 2020, doar 0,2% dintre angajaţii din economia locală lucrau în domeniul sportului. La nivel european, ponderea a ajuns la 0,7%.

Sindicatul Național Sport și Tineret: Clasament UE privind ponderea angajaţilor din Sport:

Share on facebook
Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *