„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

CCS-urile rămân în subordinea Ministerului Sportului până în martie

Răspunsul primit de la cabinetul vicepremierului

UPDATE:

SNST a primit urmatorul răspuns la solicitarea transmisă zilele trecute către Guvern:

“Casele de Cultură ale Studenților rămân pentru moment în subordinea Ministerului Sportului. Se estimează că până în luna martie va fi finalizată procedura privind unele situații ce țin de patrimoniu și, printr-o nouă Ordonanță de Urgență, Guvernul va face transferul CCS-urilor de la Ministerul Sportului în subordinea Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de șanse.”

Inițial: Ordonanța de urgență prin care au fost stabilite unele modificări la nivelul administrației publice centrale, înființarea unor ministere și preluarea/divizarea unor părți din ministerele existente, institutii publice cu personalitate juridica, a omis precizările necesare cu privire la CCS-uri deși acestea sunt o componentă importanta de Tineret din cadrul fostului MTS. Se observă că, deși în cuprinsul actului normativ este precizată preluarea domeniului Tineret de la un minister la altul – “Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse preia de la Ministerul Tineretului și Sportului activitățile, posturile, personalul aferent și patrimoniul corespunzător din domeniul tineretului” Art. 3. (2) – nu s-a spus nimic despre Case de Cultură ale Studenților.

Casele de Cultură ale Studenţilor sunt instituţii publice în subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului, cu personalitate juridică, au fost înființate conform Hotărârii Guvernului nr. 801/2004 privind organizarea şi funcţionarea Caselor de Cultură ale Studenţilor şi a Complexului Cultural Sportiv Studenţesc „Tei” și funcționează în conformitate cu HG nr.11/2013 privind organizarea și funcționarea MTS.

SNST urmărește atent modul în care se va face predarea / preluarea unităților și a personalului.

 

Sindicatul Național Sport și Tineret: CCS-urile rămân în subordinea Ministerului Sportului până în martie

Un răspuns

  1. Am primit răspuns că “specialiști” au uitat să treacă și ccs-urilor.
    Acum se lucrează la o nouă ordonanță unde vor fi trecute și ccs-urilor la Ministerul familiei și tineretului…..însă nu au precizat că vor rămâne la mts până în luna martie 2021.
    Ccs-urilor vor rămâne la mts până la divizare conform declarațiilor ministrului mts Eduard Novak respectiv 30 de zile de la data semnării OUG 121/2021.