„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

CCM/Grup de unități, avizat de M.Muncii

Ministerul Sportului și unitățile subordonate

Începând de astăzi, a intrat în vigoare Contractul colectiv de muncă la nivelul Grupului de unități Ministerul Sportului și unitățile subordonate. Dosarele depuse la Ministerul Muncii au fost verificate și, odată cu înregistrarea, CCM-ul produce efecte.

Contractele colective de muncă se aplică de la data înregistrării lor la autoritatea competentă. CCM-urile la nivel de grup de unități sunt publicate în Monitorul Oficial al României. Ministerul Muncii sau, după caz, inspectoratele teritoriale de muncă vor proceda la înregistrarea contractelor colective de muncă după verificarea îndeplinirii condiţiilor procedurale prevăzute de lege. Dacă aceste condiţii nu sunt îndeplinite, contractele colective de muncă vor fi restituite semnatarilor pentru îndeplinirea condiţiilor legale. Ministerul Muncii va publica pe pagina de internet contractele colective la nivel de grup de unităţi.

De asemenea, au intrat în vigoare și documentele semnate odată cu Contractul colectiv: Acordul colectiv pentru funcționarii publici și Acordul colectiv pentru membrii SNST, toate sunt încheiate pentru o perioadă de 24 luni, termen ce poate fi prelungit o singură dată, cu 12 luni.

SNST a obținut la negocieri 5 zile suplimentare de concediu:

“Salariaţii membri ai Sindicatului Național Sport și Tineret care lucrează în condiţii grele, periculoase sau vătămătoare, beneficiază de un concediu de odihnă suplimentar de 5 zile lucrătoare.”

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul Național Sport și Tineret: CCM/Grup de unități, avizat de M.Muncii