„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

CCM 2020/2022 – DJST Teleorman / SNST

Etape: reprezentativitate, negociere, semnare și înregistrare

Astăzi, 31 iulie 2020, Inspectoratul Teritorial de Muncă Teleorman a eliberat dovada înregistrării Contractului de muncă la nivel de unitate – Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Teleorman. Pentru o peroadă de doi ani membrii SNST din Alexandria vor fi apărați de prevederile CCM, un demers binevenit prin care este asigurat cadrul legal de protecție a membrilor și acordarea unor beneficii.

Dacă niciuna dintre părți nu denunță contractul cu 30 de zile înainte de expirarea perioadei pentru care a fost încheiat, valabilitatea acestuia se prelungește de drept până la încheierea unui nou contract, dar nu mai mult de 6 luni.

După ce SNST a obținut în instanță reprezentativitatea la nivel de unitate – DJST Teleorman, a fost transmisă solicitarea de inițiere a negocierii CCM, au avut loc întâlnirile, au fost semnate documentele și astăzi, 31 iulie 2020, au fost ridicate documentele vizate și înregistrate de ITM Teleorman.

Codul muncii defineşte contractul colectiv la Art. 229:  „convenția încheiată în formă scrisă între angajator sau organizația patronală, de o parte, și salariați, reprezentați prin sindicate ori în alt mod prevăzut de lege, de cealaltă parte, prin care se stabilesc clauze privind condițiile de muncă, salarizarea, precum și alte drepturi și obligații ce decurg din raporturile de muncă”.

 

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

 

Sindicatul Național Sport și Tineret: CCM 2020/2022 – DJST Teleorman / SNST

Share on facebook
Distribuie