„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Diferă declarațiile de presă față de realitatea din teren?

Toți vor baze modernizate. Nimeni nu preia centrele care trebuie reabilitate?

În urma declarațiilor de presă făcute de ministrul Eduard Novak cu privire la transferul către administrația publică locală a bazelor sportive și a centrelor de agrement de la Târgu Mureș, respectiv Clubul Sportiv Mureșul și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Mureș în următoarele două luni, SNST a solicitat clarificări privind modul în care se va realiza transferul competentelor de la Ministerul Tineretului și Sportului la autoritățile publice locale, având în vedere că, pe lângă transferul de patrimoniu, constând în baze sportive, centre de agrement și sedii administrative și impunerea obligativității păstrării specificului acestora, va fi necesară  și includerea resursei umane care deservește aceste entități.

Primăria Tg. Mureș va prelua bazinul olimpic. Decizia a fost luată astăzi, în cursul vizitei pe care ministrul Tineretului și Sportului, Novak Eduard, a făcut-o la Tg. Mureș și e motivată de faptul că ministerul nu are puterea financiară de a susține patrimoniul de baze sportive existent în România.

Am discutat cu domnul primar și cât de curând vom demara procedurile de transfer al acestui bazin către Consiliul Local. Cred că pentru dânșii, e certă posibilitatea de a menține acest bazin, de a face proiecte și, într-adevăr, de a crește campioni. Angajările trebuie să le facem noi în prima fază, dar din momentul în care facem transferul bunului atunci îl vor administra ei, vor plăti ei angajații. Acest lucru credem că se va întâmpla în 2-3 luni, așa că noi vom angaja doar minimul necesar. Text preluat de pe site www.radiomures.ro

Considerăm că, pentru o implementare coerentă a politicilor pentru sport și tineret, este necesar ca mai întâi să se elaboreze o noua legislație în acest sens și să se aplice unitar, nu să se aprobe prin hotărâri de guvern transferuri  punctuale și imediate din domeniul public al statului și din administrarea MTS prin unitățile subordonate în domeniul public al unităților administrativ teritoriale și în administrarea consiliilor locale sau județene.

În vederea reprezentării  drepturilor și intereselor membrilor de sindicat, angajați ai Direcției Județene pentru Sport și  Tineret Mureș și ai Clubului Sportiv Muresul Târgu Mureș, SNST a solictat MTS documentele privind  fundamentarea / oportunitatea transferului Sălii Sporturilor, Centrelor de agrement de la Sovata și a Bazinului Olimpic. Mai jos răspunsul primit astăzi de la MTS:

SKM_C335121062511580

Se pare că nu se susțin declarațiile făcute în conferința de presă, cu ocazia vizitei de lucru efectuată în județul Mureș de către ministrul tineretului și sportului.

”Vom demara procedurile de a da acest bazin Consiliului Local” – articolul complet / www.zi-de-zi.ro

”Exercițiu de proastă comunicare cu un alt ministru din țara nimicului” articol de Ligia Voro

Este de notorietate faptul că toate administrațiile locale își doresc să primească bazele sportive și taberele aflate în funcțiune, tot ce este în stare bună și foarte bună. În schimb, nimeni nu vrea să preia obiectivele de patrimoniu aflate în stare de degradare, acele baze ce trebuie readuse la viață. Sunt multe exemple de tabere, centre de agrement și clădiri care stau să se prăbușească, situații în care ministerul a predat autorităților locale unele obiective și din cauza proastei administrări au ajuns adevărate ruine.

Sindicatul Național Sport și Tineret: Diferă declarațiile de presă față de realitatea din teren?