„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

BNS protest la CCR în datele de 4 şi 5 decembrie 2019, între orele 9,00-12,00

Blocul Național Sindical – BNS pichetează principala cale de acces a judecătorilor Curţii Constituţionale a României, în datele de 4 şi 5 decembrie 2019, între orele 9,00-12,00. Sindicatul Național Sport și Tineret se alătură și va participa la acțiune împreună cu colegii din Federația PUBLISIND.

Prin acest protest vrem să atragem atenția Președintelui Curții Constituționale, dar și celorlalți membri ai Curții asupra faptului că în intervalul noiembrie 2018-august 2019 au fost înregistrate la Curte 19 dosare care vizeaza în integralitate sau parțial prevederi ale Titlului V, din OUG 79/2017. Peste 1 milion de salariați au fost afectați în drepturile lor individuale garantate de Constituția României în cursul anului 2018.

Cerem Curții Constituționale să respecte propria lege de funcționare 47/1992, cât și propriul regulament. Un subiect atât de important pentru milioane de salariați ai României cât și pentru generațiile viitoare (întrucât OUG 79/2017 generează mecanisme de finanțare ale sistemului de securitate socială din România) nu poate să aștepte la nesfârșit o soluție de constituționalitate!

Cerem, de asemenea,  celorlalte instituții responsabile să-și îndeplinească atribuțiile prevăzute de lege și să comunice punctele de vedere oficiale către Curte cu maximă celeritate, aici referindu-ne la Avocatul Poporului, Guvernul României, Camera Deputaților și Senatul României.

Cerem, de asemnenea, Președintelui României ca garant al democrației și statului de drept să sesizeze instituțiile abilitate mai sus menționate și să adopte o poziție publică. Sursa: Departamentul de Presa BNS

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

Sindicatul Național Sport și Tineret: BNS protest la CCR în datele de 4 şi 5 decembrie 2019, între orele 9,00-12,00

Share on facebook
Distribuie