„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Angajații din Sport și Tineret, pe frontul luptei împotriva coronavirus

Angajații din Sport și Tineret, pe frontul luptei împotriva coronavirus. Cu ce se confruntă aceștia

În aceste zile sunt arătate pe toate canalele de știri munca și riscurile la care se expun cadrele medicale, polițiștii, jandarmii și toți cei implicați în combaterea  infectării cu noul coronavirus. Alături de aceștia, în prima linie, sunt și salariați din Sport și Tineret care asigură pentru persoanele venite în țară triaj sau carantinare în bazele pe care le administrează.          

Astăzi, la Cluj-Napoca, a sosit direct din zonele roșii un nou lot de 700 de persoane. După ce au aterizat pe aeroportul din oraș, au fost conduși la Sala Sporturilor “Horia Demian” – Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Cluj. În urma triajului, au fost directionați către zonele de domiciliu acolo unde vor intra în carantină.

Din pacate, mulți dintre cei care sosesc în țară sunt certați cu bunul simț și fac mult mai grea munca celor care sunt chemați să îi ajute. Mai jos sunt imagini cu ceea ce au lăsat în urma lor cei veniți din străinătate, se poate observa că sacii pentru gunoi au rămas aproape nefolosiți, toată lumea a aruncat resturile pe jos:

Mai multe unități din subordinea MTS au pus la dispoziție spații de cazare pentru carantinați, persoane venite din Italia, Spania, Marea Britanie, Germania, Belgia sau Austria. Dintre acestea enumerăm: Cluj, Bacău, Botoșani, Ialomița, Vâlcea, Galați, Teleorman, Caraș Severin, Giurgiu și Prahova. Modul de lucru cu autoritățile locale diferă de la o zonă la alta ceea ce face ca în unele locuri să existe probleme  pe toate planurile: stabilirea atribuțiilor, materiale de protecție și dezinfectante (măști, mănuși, geluri, etc), protocoalele privind cheltuielile necesare, decontaminarea lenjeriilor, distrugerile de mobilier, precum și probleme ce privesc testarea și izolarea celor care intră în contact cu persoane infectate.

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

Sindicatul Național Sport și Tineret: Angajații din Sport și Tineret, pe frontul luptei împotriva coronavirus