Vino în echipă! Înscrie-te în sindicat!

„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Angajatii din Sport si Tineret – fara drepturi, numai sarcini suplimentare

Apelul facut de salariati a pus lucrurile in miscare. Dupa reportajul realizat de PROTV despre situatia din taberele si centrele de agrement din subordinea MTS, SNST a facut o vizita si a stat de vorba cu colegii, direct la fata locului. Am asteptat si o reactie din partea ministerului, dar aceasta nu a aparut, credeam ca va fi delegat cineva din MTS care sa prezinte un raport si sa propuna solutii; se pare ca problemele subordonatilor nu prezinta interes.

CENTRUL DE AGREMENT BUŞTENI – VILA “ŞOIMUL” şi VILA “CRIŞUL”

VILA ”ŞOIMUL”:

AMPLASARE: Str. MIHAI EMINESCU, nr. 16;

REGIM DE FUNCŢIONARE: permanent;

CAPACITATE: 72 locuri/serie;

CONDIŢII DE CAZARE:Vila a fost renovată şi modernizată în ultimii ani, principalele lucrări de investiţii constând în recompartimentarea spaţiilor de cazare, grupuri sanitare proprii, parchet, tâmplărie modernă (uşi, lambriuri, geam termopan). Vila dispune în prezent de 17 camere cu 2, 3, 4, 5, 6 paturi, cu grup sanitar propriu, încălzire centrală. Totodată, aici pot fi asigurate servicii de masă în blocul alimentar modern cu o capacitate de 80 locuri/serie. În sala de mese se pot organiza în condiţii deosebite banchete, reuniuni, mese festive, diverse acţiuni şi întruniri.

VILA ”CRIŞUL”:

AMPLASARE: Str. GRIVIŢEI, nr. 24;

REGIM DE FUNCŢIONARE: permanent;

CAPACITATE: 36 locuri/serie;

CONDIŢII DE CAZARE:Vila a fost complet renovată în toamna anului 2009, cazarea fiind asigurată în 12 camere cu 2, 3, 4, 5 paturi; încălzire centrală, grupuri sanitare moderne pe fiecare nivel, parchet, tâmplărie cu geam termopan. Servirea mesei se poate asigura la blocul alimentar al Vilei ”Şoimul”.

Toate aceasta munca, pentru cele doua vile (care sunt pe strazi diferite), este facuta de 4 salariati sub indrumarea unui administrator. Ei fac tot ce este necesar pentru cele 108 locuri de cazare: receptie, curatenie, mancare, servire, aprovizionare, spalat, calcat, paza, instalatii sanitare si electrice, descarcare si carat marfa, zugravit, montat parchet, etc. Totul arata ca intr-o farmacie, curatenia si ordinea fiind mentinute cu strictete.

Cabana Complexul Sportiv National Piatra Arsa (1.950m)

Conditii:

– 140 locuri, in camere cu 2, 3, 4, 8 si peste 8 paturi (grup sanitar, dus, TV)

– Sala de sport, piscina, sauna, sala de forta,
– Apa curenta, curent electric, incalzirea cu gaze naturale,
– Restaurant (Mic dejun: 08.00-10.30; Dejun: 10.30-17.00; Cina: 17.00-20.30)
– Localizare: Muntele Cocora, pe platoul Bucegi, la jumatatea distantei dintre Babele si Cota 2000
– Acces: Vara se poate ajunge cu masina pe drumul asfaltat din Sinaia, sau pe traseele turistice din Sinaia, Busteni sau Poiana Tapului. Pe timp de iarna, caile de acces sunt cu telecabina, fie din Busteni prin Babele, si apoi un traseu de 2 ore pe platou, fie dinspre Sinaia cu telecabina pana la Cota 2000, apoi un traseu de 2 ore pe platou.  Altitudine: 1950 m

Colegii de aici care au ingrijesc loturile de sportivi au aceleasi problemele: deficit de personal (40%), nu este platita munca suplimentara si nu se acorda timp liber corespunzator, nu primesc spor de vechime si nici nu sunt platiti in plus pentru cumul de functii. Salariatii muncesc fara pauza luni de zile, in varful muntelui, departe de familie si in conditii grele, cu sarcini multiple, la program non-stop.

In Sport si Tineret se inregistreaza o lipsa acuta de personal care duce la atribuirea exagerata de sarcini suplimentare, iar ca efect se ajunge la suprasolicitarea angajatilor. Aceasta alaturi de conditiile de munca, stresul si lipsa unui echilibru intre serviciu si viata personala genereaza imbolnaviri cronice, insatisfactie si nu in ultimul rand, un nivel scazut al bunastarii individuale.  In timp ce in alte domenii se acorda atentie pentru a controla fenomenul si pentru a gasi solutii de atenuare, in domeniul nostru, angajatilor nici macar nu le sunt recunoscute bolile profesionale pe care le pot contracta in timpul serviciului. Ignoranta si lipsa masurilor de protectie a sanatatii angajatilor ne-au adus in situatia in care speranta de viata pentru salariatii MTS a scazut dramatic, avem tot mai multi colegi care au murit inainte de pensie.

In multe dintre unitatile MTS se munceste NON-STOP !  Unii dintre angajati incep programul la 6.30 si termina la 21.00. Altii intra in serviciu luni si pleaca acasa duminica seara, dupa ce a plecat grupul cazat in tabara. In unele dintre subordonatele MTS se lucreaza la permanenta, angajatii fiind prezenti in unitate luni de zile, 24 de ore din 24. Lipsa de personal a dus la situatia aberanta si ilegala in care femeile, dupa ce termina curatenia in camere si toalete intra la treaba in bucatarie. Toate acestea fara ore suplimentare platite sau compensate cu timp liber corespunzator, fara sporuri si pe salarii de mizerie. Aceasta situatie nu poate continua la nesfarsit, MTS-ul este responsabil si trebuie sa se implice si sa gaseasca solutii!

SEMNEAZA PETITIA !

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

SNST este partener PRAKTIKER ROMANIA

Sindicatul Național Sport și Tineret: Angajatii din Sport si Tineret – fara drepturi, numai sarcini suplimentare