„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Alo, turnul de control ?!

Dorinta de a face economii prin neplata muncii angajatilor este ilegala si genereaza costuri suplimentare

Din turnul de putere al Ministerului Tineretului si Sportului nu razbate nimic, usile ferecate, e-mailurile blocate si tacerea sunt armele cu care MTS-ul se apara impotriva angajatilor supusi de ani de zile inechitatilor si discriminarilor salariale. Se amana de luni de zile infiintarea comisiei comune minister/sindicat care urmeaza sa lucreze cu sprijinul specialistilor din Ministerul Muncii, pentru solutionarea problemelor urgente ce vizeaza interesul general al salariatilor!

Desi detine parghiile legale, dar si obligatia de a corecta discrepantele vadite aparute in salarizarea mai multor functii din domeniul nostru de activitate, MTS-ul tace malc si refuza sistematic si fara argumente punerea in aplicare a legii privind egalizarea salariilor la nivel maxim aflat in plata (in prezent exista niveluri diferite de salarizare pentru functii similare si nu s-a tinut cont de deciziile instantelor de judecata).

Actualmente exista in plata in cadrul subordonatelor MTS, in cazuri singulare si izolate, urmatoarele salarii de baza: 3.205 lei pentru functia de administrator II gradatia 0, 2.719 lei pentru functia de muncitor 1 gradatia 5, 2.791 lei pentru functia de muncitor I gradatia 0, 2.664 lei pentru functia de ingrijitor, 4.594lei pentru functia de asistent medical principal, 6.108 lei pentru functia publica de consilier superior/expert superior gradatia 5. Dorinta ministerului de a face economii cu cheltuielile de personal nu se va indeplini, intrucat aceste salarii vor fi egalizate si corelate cu celelalte salarii. Solicitam atat angajatorilor, cat si membrilor de sindicat sa sustina demersurile initiate de SNST pentru inlaturarea acestor discrepante majore.

Sunt prea multe lucruri ramase fara rezolvare si vom demara in perioada urmatoare noi actiuni in instanta in vederea obligarii ministerului sa faca egalizarea salariilor la nivel maxim aflat in plata si la plata retroactiva a acestor drepturi. Transmitem prin e-mail procedura si documentele necesare catre fiecare grupa SNST.

De asemenea, considerand ca este nevoie sa impingem lucrurile, initiem consultarea membrilor in vederea declansarii protestelor. Semnalele primite din teritoriu ne arata ca exista tot mai multi colegi care doresc trecerea la urmatoarea etapa a formelor de protest. Tensiunea creste in randul personalului si va fi suficienta o scanteie pentru a genera un adevarat incendiu!

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

SNST este partener PRAKTIKER ROMANIA

Sindicatul Național Sport și Tineret: Alo, turnul de control ?!

Un răspuns