„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Actiuni in instanta – etapa a III-a

Sindicatul National Sport si Tineret a demarat actiunile judecatoresti – etapa a III-a – pentru recunoasterea si plata sporurilor privind vechimea in munca a personalului contractual si a functionarilor publici incadrati in unitatile subordonate Ministerului Tineretului si Sportului, precum si pentru recuperarea drepturilor salariale reprezentand sporul de vechime neachitat, incepand cu data de 01.02.2017.

Actiunile judecatoresti reclama faptul ca MTS, cu incalcarea Legilor nr. 284/2010 si nr. 153/2017 privind salarizarea unitara, nu recunoaste si nu achita sporul de vechime cuvenit fiecarui salariat, desi legea a impus in nemumarate randuri acest lucru: la data de 01.02.2017 (odata cu majorarea salariului minim la 1450 de lei), la data de 01.01.2018 (cand a operat majorarea salariului minim la 1900 de lei), dar si cu ocazia majorarii salariilor cu 20% prin Legea nr. 152/2017.

Ministerul a refuzat sa dea curs unor reglementari clare in domeniul salarizarii, potrivit carora salariul lunar este suma salariului de baza (cel minim sau cel stabilit prin contractul de munca ori deciziile anterioare) plus sporurile cuvenite salariatilor, in functie de vechimea fiecaruia.

Practic, salariatii MTS au fost supusi unor abuzuri si nelegalitati continue din partea conducerii ministerului, care a ignorant solicitarile acestora, dar si ale Sindicatul National Sport si Tineret.

Fata de aceste ilegalitati grave si continue, Sindicatul, in numele si pentru membrii sai, a chemat in judecata MTS si unitatile subordonate acestuia. Actiunile au in vedere salariatii si, dupa caz, functionarii publici care isi desfasoara activitatea in Sport si Tineret, iar cei care inca nu au transmis documentele pentru inscrierea in actiunea comuna, o pot face pana la date de 20 aprilie 2018. Este nevoie sa verificam fiecare dintre noi daca au fost inregistrate corect datele si situatia actualizata a propriului dosar :  www.portal.just.ro  In cazul in care nu va regasiti numele sau daca sunt inadvertente, va rugam sa va adresati liderului grupei din care faceti parte.

Colegii care nu s-au inscris in aceasta actiune o pot face numai pana la 20 aprilie 2018 – ultima zi de primire a dosarelor.

 

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

SNST este partener PRAKTIKER ROMANIA

Sindicatul Național Sport și Tineret: Actiuni in instanta – etapa a III-a