„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

A intrat în vigoare în urmă cu un an

Legea nr.156/2020, o reușită a SNST

În urmă cu un an intra în vigoare legea care a majorat salariile pentru o parte dintre cei care muncesc în Sport și Tineret: Legea 156/2020 pentru modificarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Dată act: 24-iul-2020. Emitent: Parlamentul României.

Art. II

Începând cu luna următoare celei în care intră în vigoare prezenta lege, cuantumul brut al salariilor de bază de care beneficiază personalul din Ministerul Tineretului şi Sportului şi personalul din federaţiile sportive şi din unităţile sportive din subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului, altul decât cel încadrat pe funcţii de specialitate, se stabileşte la nivelul prevăzut de lege pentru anul 2021.

Demersul SNST de a promova în Parlament o modificare a Legii-cadru nr. 153/2017 prin care să crească salariile personalului din Sport și Tineret a fost susținut de senatorul Bogdan Matei, fost ministru al tineretului și sportului, care a inițiat un proiect de lege – PL-x nr. 233/2020. Procesul legislativ poate fi urmărit aici – click, iar mai jos forma propusă inițial:

Începând cu drepturile salariale aferente lunii intrării în vigoare a legii și publicării acesteia în Monitorul Oficial, cuantumul brut al salariilor de bază de care beneficiază personalul din Ministerul Tineretului și Sportului, din unitățile din subordinea acestuia și din federațiile sportive, se majorează cu 10%, cu respectarea prevederilor art.38 alin.(6) din Legea nr. 153/2017, cu modificările și completările ulterioare.

Expunerea de motive – document

Guvernul a dat un punct de vedere negativ arătând că nu susține adoptarea acestei inițiative legislative de majorare a salariilor celor din Sport și Tineret – Punctul de vedere al Guvernului.

SNST a mers mai departe și a solicitat susținerea din partea Parlamentului și, în data de 30 iunie 2020, proiectul legislativ a fost adoptat de Camera Deputaților (rezultat vot pentru=194, contra=26, abtineri=73, nu au votat=1), a fost promulgat prin Decretul nr.418/2020 și a devenit Legea nr.156/2020.

Mai jos, sunt legi pe care am reușit să le ducem în Parlament, acte normative prin care s-au adus îmbunătățiri în salarizarea celor care muncesc în Sport și Tineret, categoria cu cele mai mici salarii și cu cele mai mari inechități:

 

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

Sindicatul Național Sport și Tineret: A intrat în vigoare în urmă cu un an