„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

A fost semnat contractul colectiv de munca la nivel de unitate – CCS Cluj

Astazi, 15 februarie 2020, la sediul Casei de Cultura a Studentilor “Dumitru Faras” din Cluj, a avut loc negocierea Contractului colectiv de munca la nivel de unitate pentru salariatii CCS Cluj Napoca. Reprezentantii partilor au cazut de acord asupra clauzelor si CCM-ul a fost semnat.

Infiintata in anul 1956, CCS Cluj dezvolta numeroase proiecte pentru studenti si este gazda multor evenimente culturale importante dar este pentru prima data cand angajatii institutiei sunt beneficiarii unui Contract colectiv de munca.

Potrivit art. 229 din Codul Muncii „contractul colectiv de munca este conventia incheiata in forma scrisa intre angajator sau organizatia patronala, de o parte, si salariati, reprezentati prin sindicate ori in alt mod prevazut de lege, de cealalta parte, prin care se stabilesc clauze privind conditiile de munca, salarizarea, precum si alte drepturi si obligatii ce decurg din raporturile de munca“.

Acest tip de contract apara si promoveaza interesele ambelor parti si asigura, in ultima instanta, pacea sociala. Mai concret, raporturile dintre parti si conditiile de munca sunt stabilite in urma acestui contract. Chiar daca exista o legislatie generala a muncii (Codul Muncii), aplicarea acesteia prin intermediul unor contracte colective de munca, completate apoi de cele individuale, comporta un specific pentru fiecare ramura de activitate in parte, de la un grup de angajatori la altul sau de la un angajator la altul. Cu alte cuvinte, clauzele unui contract colectiv au valoare normativa, functionand ca un cod al muncii valabil doar pentru semnatari.

SNST continua negocierile pentru incheierea Contractelor colective la nivelul tuturor unitatilor din Sport si Tineret. In baza programarilor, urmeaza negocieri la: DJST, CSM, CCS, FSN, CSU, CSN si celelalte grupe SNST.

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

Sindicatul Național Sport și Tineret: A fost semnat contractul colectiv de munca la nivel de unitate – CCS Cluj