„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Cârtiţa din Ministerul Tineretului şi Sportului

Sindicatul Naţional Sport şi Tineret solicită public Ministerului Tineretului şi Sportului tragerea la răspundere pentru incompetenţă administrativă a următorilor:
– funcţionarii necunoscuţi din MTS care blochează / pierd / ignoră adresele primite din teritoriu, tratând cu dezinteres orice solicitare, legitimă de altfel, care se cere a fi rezolvată în timp util!

Organizaţia noastră a primit luni 10 iulie 2017 un e-mail de la grupa SNST din cadrul Casei de Cultură a Studenţilor Ploieşti, prin care ni se cerea sprijinul. Sesizarea venea în urma încercărilor repetate a acestora de a primi răspuns din partea Ministerului Tineretului şi Sportului la adresele prin care arată că activitatea este blocată din cauza încetării numirii temporare a directorului instituţiei.

Din documentele primite de sindicat, se observă că CCS Ploieşti a transmis către MTS mai multe adrese (nr.511/06.06.2017, nr.580/20.06.2017, nr.616/04.07.2017 ) prin care anunţă încetarea numirii temporare şi cere numirea unei persoane care să ocupe funcţia de director pentru a evita blocarea activităţii CCS Ploieşti. La nici una dintre adresele trimise, nu au primit răspuns şi nici confirmare de primire!

Având în vedere că exista pericolul blocării salariilor membrilor noştri, am intervenit direct şi am primit ajutor din partea domnului ministru:
CCS Ploieşti a primit ieri ordinul privind prelungirea numirii directorului instituţiei.

Aşa s-a aflat că ordinul nr.647 a fost semnat încă din data de 23 iunie 2017 dar NU a fost trimis către unitatea din subordinea MTS! Cineva a blocat acest document într-un sertar şi a ignorat toate adresele primite de la CCS Ploieşti. Este foarte importantă identificarea acestei persoane care, prin dezinteres (sau interes!) a încercat să blocheze activitatea CCS Ploieşti, iar consecinţele unei astfel de actiuni (inactiuni!) sunt de natură să aducă prejudicii de imagine atât instituţiei cât şi ministrului tineretului şi sportului.

Solicităm urgent reorganizarea serviciului de registratură / înregistrare / primire documente, pentru ca toate adresele sosite la MTS prin poştă, curier, e-mail, etc. să primească număr de înregistrare, confirmare de primire şi răspuns conform legii. Este prea mare numărul de adrese care nu primesc răspuns, care nu sunt înregistrate sau se pierd pe traseu. Este inadmisibil să se ajungă la blocaje în activitatea unităţilor teritoriale fără ca vinovaţii să nu fie traşi la răspundere.

*Devenim prioritate prin atitudine!
Sindicatul Naţional Sport şi Tineret

SNST este partener PRAKTIKER România

Sindicatul Național Sport și Tineret: Cârtiţa din Ministerul Tineretului şi Sportului