„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

12 august – Ziua Internațională a Tineretului

La multi ani tinerilor! La multi ani lucratorilor de tineret!

Promovata drept o sarbatoare anuala a tinerilor ca parteneri esentiali in schimbare si ca oportunitate de a creste gradul de constientizare cu privire la provocarile si problemele cu care se confrunta tinerii din intreaga lume, ziua de 12 august a fost aleasa ca Ziua Internationala a Tineretului.

Adunarea Generala a Natiunilor Unite a aprobat, la 17 decembrie 1999, prin Rezolutia 54/120, recomandarea facuta de catre Conferinta mondiala a ministrilor responsabili pentru tineret (Lisabona, 8-12 august 1998), de a marca Ziua Internationala a Tineretului la 12 august.

Agenda 2030 pentru dezvoltare durabilă pentru examinarea statelor membre și a entităților Națiunilor Unite:

1. Oferiți acoperire de sănătate universală, inclusiv pentru toți tinerii și asigurați-vă că sistemele de sănătate îndeplinesc efectiv nevoile tinerilor în timpul COVID-19 și pe parcursul etapei de recuperare, inclusiv promovarea, testarea și tratamentul sănătății publice și furnizarea de servicii de sănătate mintală.

2. Promovați informații corecte despre sănătatea publică prin diferite instrumente de comunicare și abilitarea tinerilor să ia decizii bazate pe dovezi cu privire la sănătatea lor, contribuind în același timp în mod activ la prevenire și atenuare.

3. Mențineți și creșteți finanțările și investițiile în sănătatea tinerilor, educația și dezvoltarea competențelor, antreprenoriatul și extinderea posibilităților lor de angajare, îmbunătățirea condițiilor de muncă și îmbunătățirea participării civice a acestora.

4. Adaptați-vă predării educației, prin metode digitale și non-digitale, încă din copilărie până la educația terțiară, pentru a asigura însușirea și învățarea continuă a abilităților, acordând o atenție deosebită nevoilor femeilor și fetelor tinere.

5. Dezvoltați politici care să atingă tinerii vulnerabili și marginalizați, inclusiv migranții și refugiații, tinerii care trăiesc în zonele rurale, fetele adolescente și femeile tinere, minoritățile etnice și indigene, tineri cu dizabilități, tineri cu HIV / SIDA, tineri cu diferite orientări sexuale și identități de gen și tineri fără adăpost.

6. Consolidați capacitățile naționale de colectare, analiză și diseminare a datelor dezagregate în funcție de vârstă, sex și alte caracteristici ale populației, în special pentru abordarea celor mai marginalizate și vulnerabile grupuri de tineri în timpul și după această pandemie.

7. Asigurați-vă că sistemele de protecție socială includ tineri, cu o atenție deosebită celor care nu sunt reglementate de măsurile actuale de protecție socială.

8. Consultați și angajați tinerii în dezvoltarea intervențiilor de sănătate, economice și sociale, ca răspuns la COVID-19 și în faza de recuperare.

9. Promovați ideile tinerilor pentru prevenirea și tratarea COVID-19 și gestionarea impactului socio-economic consecvent.

10. Respectați, promovați și protejați drepturile tinerilor, inclusiv dreptul la nediscriminare.

La multi ani tinerilor! La multi ani lucratorilor de tineret!

Echipa SNST

  ?  SNST: Sport, Tineret, Cultură, Educație și Administrație publică

Sindicatul Național Sport și Tineret: 12 august – Ziua Internațională a Tineretului