„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Vizită la Craiova – DJST, CSM şi CCS

Miercuri, 4 septembrie 2017, a avut loc întâlnirea cu colegii de la Craiova, angajaţi şi funcţionari publici de la: Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj, Clubul Sportiv Municipal Craiova şi Casa de Cultură a Studenţilor din Craiova.

Am discutat despre problemele cu care se confruntă membrii referitor la: salarizare, neacordarea gradaţiei de vechime, situatia orelor suplimentare şi a muncii din zilele de repaus săptămânal, inconsistenţe în aplicarea Legii cadru 153 / 2017, lipsa sporurilor, deficitul de personal, cumulul de funcţii, dar şi despre condiţiile de muncă şi Contractul / Acordul colectiv încheiat de organizaţia noastră cu MTS.

Şi aici s-a pus în discuţie faptul că este nevoie de mai mult suport şi îndrumare de la minister. Unele departamente din aparatul central nu răspund adreselor şi solicitărilor din teritoriu, iar activitatea unităţilor subordonate are nevoie de sprijin şi îndrumare din partea MTS, ale cărui atribuţiile legale nu este normal să se regăsească doar in activitatea de control.

Cu ocazia vizitei la Craiova, organizaţia a primit membri noi, au fost predate cardurile şi s-au prezentat avantajele şi reducerile oferite membrilor de sindicat, prin acordurile încheiate cu diferite companii.

Am constatat că este nevoie de o mai bună comunicare şi că nu toţi colegii din ţară primesc informările trimise de SNST în teritoriu. Reamintim că, aşa cum prevede Legea 62/2011 a dialogului social, şi conform Contractulului colectiv de muncă încheiat de Ministerul Tineretului şi Sportului cu organizaţia noastră, este obligaţia angajatorului să asigure transmiterea informaţiilor venite din partea sindicatului către angajaţi.

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul Naţional Sport şi Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul Naţional Sindical – BNS –

SNST este partener  Praktiker România

Sindicatul Național Sport și Tineret: Vizită la Craiova – DJST, CSM şi CCS