„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Viitorul ministru promite ca nu va fi marioneta “castei” din MTS – video

Astazi, 30 octombrie 2019, in Parlamentul Romaniei – Camera Deputatilor  a avut loc audierea lui Ionuț Stroe, propunerea pentru Ministerul Tineretului și Sportului-România. Cu un total de 18 voturi “pentru”, 5 voturi “impotriva” si 8 abtineri, comisia a avizat favorabil aceasta candidatura.

Punctul culminant acestei audieri s-a inregistrat la minutul 50,35 al inregistrarii:

  • deputat: “Domnule ministru, colegii / viitorii dvs. subalterni au lucrat impotriva fiecarui ministru care a stat pe acel scaun. Ceea ce solicitam de la dvs. este angajamentul dvs. ca nu veti mai fi prizonierul acestui … ca sa nu definesc intr-un mod plastic, ma abtin.”
  • Ionut Stroe: “Aveti acest angajament din partea mea!”

In concluzie, ministrul propus a primit avizul comisiei de specialitate numai dupa ce a promis ca va prelua in mod real conducerea ministerului si nu va fi marioneta “castei” din MTS – video:

In cadrul audierilor, liberalul a declarat ca spera ca la finalul mandatului sau, Ministerul sa nu mai aiba doar rolul de a plimba banii dintr-o parte in alta, ci sa fie folositi, la fel cum fac americani in finantarea activitatilor sportive: „Vreau ca pana la finalul acestui mandat ca ministerul sa nu mai aiba doar rolul unui simplu adminsitrator, ci sa inceapa o politica de stat in domeniul tineretului si sportului. In Romania exista inca oamenii care se intreaba de ce finantam activitatile de sport si tineret. Este simplu: prin activitatea de sport obtinem un beneficiu social cert.

Prioritatile in domeniul sportului: finalizarea obiectivelor asumate de guvern in privinta Campionatul European de fotbal: realizarea a patru stadioane pentru antrenamentul echipelor participante, realizarea a 150 de baze sportive, realizarea a 100 de terenuri scolare mici. Cel de-al doilea mare obiectiv urgent este participarea la Olimpada de la Tokyo. Vom avea o comunicare permanenta cu COSR si cu federatiile. Suntem intr-o cursa contra-cronometru pentru a le asigura fonduri sportivilor prin bugetul de stat chiar din luna ianuarie 2020. A treia prioritate pentru acest mandat este sportul de masa, cresterea bazei de selectie pentru viitorii sportivi. Sportul de masa ne da bazele de selectie a viitorilor campioni. Imi doresc imbunatatirea legii sportului sau, de ce nu, chiar o noua lege a sportului. O descentralizare a competentelor in domeniul tineretului si sportului catre autoritatile locale”, a spus Ionut Stroe.   foto: Mihai Poziumschi – Agerpres

 

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

Sindicatul Național Sport și Tineret: Viitorul ministru promite ca nu va fi marioneta “castei” din MTS – video