„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Update

În urma articolului anterior, având în vedere faptul că au existat unele neconcordanțe între informația noastră și modul în care a fost prezentat în mass media, facem următoarele precizări:

  • Cererea înregistrată la Tribunalul Municipiului București nu este formulată de către Ministerul Tineretului și Sportului împotriva Comitetului Olimpic și Sportiv Român, așa cum eronat au distribuit unele ziare (vezi articol Evenimentul Zilei),
  • SNST nu are calitate procesuală în această acțiune (vezi dosar – 21636/3/2020),
  • Organizația noastră a prezentat informația și documentele publice în mod echidistant, fără a se poziționa de o parte sau de alta a acțiunii.

Sindicatul Național Sport și Tineret rămâne organizația care apără drepturile celor din Sport şi Tineret. Fără a avea alte interese, rămânem dedicați obiectivelor noastre, avem în prim plan reconsiderarea statutului socio–profesional al salariaţilor din domeniile Sport si Tineret prin recâştigarea recunoaşterii morale în concordanţă cu importanţa socială şi legală a activităţii desfăşurate.

De asemenea, alături de acțiunile prin care urmărim apărarea drepturilor prevăzute în legislaţia naţională, în pactele, tratatele și convenţiile internaţionale la care România este parte, precum şi a drepturilor prevăzute în contractele colective şi individuale de muncă, susţinem reforma şi cresterea calitativă a activităţii în domeniile Sport și Tineret și ne implicăm prin formularea de amendamente, participarea la dezbaterea proiectelor de legi, regulamente, metodologii și alte acte normative care vizează domeniile noastre de activitate, relaţiile de muncă, domeniul social şi sindical.

Cu toții ne dorim ca sportivii români să obțină rezultate de excepție la cel mai înalt nivel și implicit activitatea Comitetului Olimpic și Sportiv Român să fie tot mai performantă. SNST a solicitat o întrevedere conducerii COSR la care am găsit deschidere și interes pentru dialog, întâlnirea va avea loc marți, 12.01.2021, la sediul din București, B-dul Mărăști nr. 20 A.

Echipa SNST

Sindicatul Național Sport și Tineret: Update