„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Ultimele modificari – Cristinel Romanescu, propunerea pentru postul de ministru al Tineretului si Sportului

Ultimele modificari pe lista lui Orban, deputatul Cristinel Romanescu va fi propunerea PNL pentru postul de ministru al Tineretului si Sportului.

In timpul protestelor SNST de anul trecut dl Cristinel Romanescu a facut un apel la conducerea MTS in care a solicitat solutionarea problemelor salariatilor din Sport si Tineret:

Fac un apel la Ministrul Tineretului si Sportului, doamna Ioana Bran, la responsabilitate și mai multă implicare în problemele cu care se confrunta salariații instituției pe care o conduce. De mult prea mult timp, angajaţii MTS protestează din cauza modului în care li s-a aplicat Legea salarizării 153/2017 și nu a fost luata nicio măsură concretă. Motivarea că salariile angajaţilor din MTS vor fi majorate de la 1 ianuarie 2019, până în anul 2022, conform prevederilor actuale, nu reprezintă o consolare pentru aceștia, având în vedere că eventualele creșteri nu vor ține pasul cu inflația.

Pe data de 8 august, din cauza lipsei luării de măsuri, angajații din Tineret si Sport vor intra în grevă până la soluţionarea revendicărilor pe care le merita pe deplin, o spun ca om de sport. În urma aplicării prevederilor Legii salarizării 153/2017, 70% din personal, indiferent de vechime, studii, funcţie, este plătit doar cu 1.300 lei net/lună. De altfel, în sectorul bugetar, la aceeaşi meserie şi aceeaşi calificare, salariații sunt plătiţi dublu sau chiar triplu, în timp ce salariaţii din tineret şi sport sunt discriminaţi. Munca lor trebuie răsplătită, pentru că nu este uşoară. Trebuie sa li se arate respect, inclusiv prin respectul muncii importante pe care o depun. Dar, din nefericire, nu se ţine cont de responsabilitatea și volumul muncii în domeniul sportiv și că practic, oamenii lucrează aproape non-stop, şi sâmbete şi duminici, si de sărbători, si cu sacrificii legate de familiile lor de acasă etc.

Mai mult, noua rectificare bugetară din această vară va diminua cu cel puțin 10 milioane lei bugetul MTS, conform declarațiilor doamnei premier Dăncilă care a subliniat că astfel de reduceri au avut loc acolo unde a constatat un grad scăzut de utilizare a sumelor pe care respectivele ministere sau instituţii le aveau la dispoziţie.

Sportul românesc este ambasadorul care reprezintă cu cinste si performanțe uriașe România pe plan extern și atrag atenţia doamnei ministru Ioana Bran să se implice de urgență în rezolvarea situaţiei critice în care se află toată zona de resurse umane din federaţiile sportive şi direcţiile de tineret şi sport. Revendicările SNST pe care le susțin și eu și care sunt făcute cunoscute factorilor decidenţi încă de la începutul anului trebuie rezolvate de urgență pentru a nu fi periclitat și mai mult sportul românesc! : — egalizarea salariilor la nivelul maxim aflat în plata, conform Deciziei CCR nr.794/2016, — reîncadrarea personalului conform Legii nr.153/2017 (diferenţiat pe funcţii, răspundere, vechime), — plata muncii în zilele de sâmbătă şi duminică, sărbătorile legale şi a orelor suplimentare, — acordarea sporului de 25% pentru antrenorii care au sportivi la lotul naţional, — acordarea sporurilor — aplicarea regulamentului de sporuri, — egalizarea salariilor celor din federaţiilor sportive naţionale, la nivelul celor din subordonatele MTS, — acordarea voucherelor de vacanţă pentru salariaţii federaţiilor sportive naţionale, — suplimentarea numărului de angajaţi, deblocarea posturilor vacanţe, — prelungirea Contractului colectiv de muncă.

Să fim conștienți că ne mândrim cu performanța românilor în sport, deci să conștientizăm valoarea, munca și eforturile depuse. Consider cu toată tăria ca acești oameni merită aprecierea, respectul si remunerația aferentă valorilor pe care le promovează. sursa: facebook Cristinel Romanescu

Cine este Cristinel Romanescu:

 • – deputat PNL in circumscriptia electorala nr.10 BUZAU
 • – absolvent al Facultatii de Educatie Fizica si Sport – Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iasi
 • – a urmat cursurile Scolii de Antrenori de pe langa Institutul de Educatie Fizica si Sport Bucuresti
 • – vicepresedinte Federatia Europeana de Tenis de Masa
 • – presedinte Federatia Romana de Tenis de Masa
 • – membru ales Board of Directors al Federatiei Europene de Tenis de Masa la Federatia Internationala
 • – presedinte Federatia Balcanica de Tenis de Masa
 • Activitate sportiva: 1986 – 1992 Antrenor tenis de masa – CSM Buzau / 1983 – 1986 Antrenor tenis de masa – CS Hidrotehnica Buzau / 1967 – 1985 Sportiv tenis de masa – CSS Buzau si CSM Buzau- multiplu campion national cadeti, juniori, seniori
  – multiplu campion international, medaliat la Jocurile Balcanice si la Campionatele Europene
  – component la lotului national al Romaniei ( 1972 – 1984 ).  Ma multe despre Cristinel Romanescu puteti gasi aici: Curriculum Vitae

Echipa SNST

*Devenim prioritate prin atitudine!

Sindicatul National Sport si Tineret
Afiliat Publisind
Membru Blocul National Sindical – BNS –

Sindicatul Național Sport și Tineret: Ultimele modificari – Cristinel Romanescu, propunerea pentru postul de ministru al Tineretului si Sportului