„Devenim prioritate prin atitudine!!!”

Taieri de posturi fara justificarea caracterului de urgenta!

Astazi s-au emis de catre Ministrul Tineretului si Sportului, noi ordine de modificare a statelor de functii la nivelul institutiilor din subordine, diminuandu-le cu un numar de maxim 8 posturi fiecare, rezultand in total un numar de 81 posturi.

Aceasta decizie discretionara asumata a ministrului tineretului si sportului prin care 81 de posturi au fost luate de la DJST-uri, cu precadere din activitatea de tineret, va duce la slabirea retelei in teritoriu si la afectarea modului de realizare a indicatorilor de activitate, a timpului de solutionare a lucrarilor si la scaderea standardului de eficienta si calitate. Totodata, reducerea de personal inseamna si incarcarea personalului existent cu atributii ce sunt obligatorii pentru respectarea prevederilor legale existente, ceea ce este inacceptabil in conditiile unei salarizari la minimumul pe economie si fara un contract colectiv de munca.

Modul in care se reorganizeaza activitatea serviciilor publice deconcentrate ar trebui sa duca la o dimensionare optima a resurselor umane, orientata catre acoperirea deficitului de personal si nu la iminenta unor situatii absurde ce ne-au fost semnalate, cum ar fi existenta unui singur lucrator de tineret la nivelul unei directii judetene pentru sport si tineret.

Solicitam public conducerii MTS, conform lg. 544 / 2001 sa ne comunice Nota de fundamentare in baza careia s-au luat aceste posturi, Avizul ANFP pentru aceasta reorganizare si dovada acordului conducerii acestor deconcentrate asupra oportunitatii in calitatea lor de ordonatori de credite si responsabili in teritoriu asupra institutiilor pe care le conduc.

Venim in sprijinul celor afectati de acest ordin si vom face demersurile necesare de a stopa acesta interventie care nu sprijina activitatea din teritoriu.
Atragem atentia asupra demersurilor legale de contestare ce trebuie efectuate asupra ordinului emis, de catre dumneavoastra, stimati colegi din teritoriu, fapt care ar veni in sprijinul actiunilor noastre ulterioare                                          .

Nu uitati, dragi colegi, ca aveti dreptul sa va exprimati opiniile si inainte de toate aveati dreptul de a fi informati asupra deciziei ce a fost luata.

IMPREUNA SUNTEM MAI PUTERNICI !

Sindicatul Naţional Sport şi Tineret

 

Sindicatul Național Sport și Tineret: Taieri de posturi fara justificarea caracterului de urgenta!